Апелативни магистрати в Бургас потвърдиха присъдата на двама инспектори от

...
Апелативни магистрати в Бургас потвърдиха присъдата на двама инспектори от
Коментари Харесай

Двама инспектори от Агенцията по храните в Бургас са с потвърдени наказания за подкуп

Апелативни магистрати в Бургас потвърдиха присъдата на двама инспектори от Областна дирекция по сигурност на храните в морския град, приети за отговорни в искане и приемане на рушвет.

На Петър А. и Мая К. са наложени условни санкции от година и шест месеца "лишаване от независимост " и санкция от по 1500 лв..

Двамата са лишени от право да упражняват специалност или активност, обвързвана с държавни контролни функционалности за три години. Информацията е на пресслужбата на Апелативния съд /АС/ в Бургас. Петър А. и Мая К. са поискали и взели 500 лв. от притежател на ресторант в Несебър, с цел да не му сформират акт за нарушаване в обекта. Петър А. е по това време е работил като контрольор в отдела "Контрол на храните ", а Мая К. е била основен контрольор в отдел в Държавния ветеринарно-санитарен надзор и осъществявали надзор по използване на Закона за храните и за хигиената на храните.

Престъплението е със повишена социална заплаха, поради задружното в съгласие присъединяване на две длъжностни лица. Съдът в Бургас е приел за смекчаващи виновността условия необремененото им правосъдно минало и положителните характеристични данни, показаха от пресцентъра на Апелативен съд. Апелативните съдии са показали, че присъдата е вярна, обоснована и законосъобразна и следва да бъде доказана.

Решението предстои на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР