Тръмп загуби опит за забавяне на процеса за гражданска измама в Ню Йорк

...
Апелативен съд в Ню Йорк отхвърли опита на бившия президент
Коментари Харесай

Апелативен съд в Ню Йорк отхвърли опита на бившия президент Доналд Тръмп да отложи граждански процес за измама срещу него по дело, което оставя бизнес империята си в опасност.

Решението проправя пътя за започване на процес следващия понеделник.

Г-н Тръмп и три от неговите възрастни деца се очаква да бъдат призовани като свидетели по делото.

Решението идва, след като тази седмица нюйоркският съдия Артър Енгорон постанови, че г-н Тръмп е отговорен за бизнес измама.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс обвини Тръмп, двамата му възрастни сина и организацията Тръмп в надуване на стойността на имотите им с над 2 милиарда долара (£1,65 bn), за да отговарят на нуждите на техния бизнес.

В решението си, издадено във вторник, съдия Engoron се съгласи, като установи, че г-н Тръмп е представил погрешно богатството си със стотици милиони долара.

Правният екип на г-н Тръмп се опита да забави делото, докато адвокатите му оспорваха по-ранни решения по делото.

Г-н Тръмп и другите обвиняеми по делото твърдят, че никога не са извършвали измама.

Но решението на апелативния съд от четвъртък означава, че процесът по делото ще продължи, както е предвидено в понеделник, 2 октомври.

Делото е съдебен процес, което означава, че ще бъде решено не от жури, а от съдия Engoron, който председателства процеса. Той каза, че разглеждането на делото може да отнеме до три месеца.

Решението на съдия Engoron от вторник разреши основното твърдение за измама в делото на г-жа Джеймс, оставяйки процеса да се съсредоточи върху по-тесен набор от шест оставащи искове за измама и върху определяне на наказания срещу г-н Тръмп.

Г-жа Джеймс иска глоба от 250 милиона долара и забрана на г-н Тръмп да прави бизнес в родния си щат.

По-рано в четвъртък офисът на г-жа Джеймс публикува списък с десетки възможни свидетели за процеса, включително самия г-н Тръмп, синовете му Ерик и Дон младши и дъщеря му Иванка.

Публикувано преди 44 минутиПубликувано преди 2 часаПубликувано преди 4 часа
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР