Апелативен съд - София ще се произнесе с решение в

...
Апелативен съд - София ще се произнесе с решение в
Коментари Харесай

Заличиха свидетел по делото Семерджиев

Апелативен съд - София ще се произнесе с решение в период по делото против Георги Семерджиев за злополуката с две жертви на 5 юли 2022 година на бул. " Черни връх " в столицата.

Съдът през днешния ден заличи от делото желана от отбраната на подсъдимия свидетелка, която към този момент година не може да бъде тъкмо разпозната и открита на адрес, макар че юристът твърди, че е разговарял с нея по телефона и я е поканил да пристигна да даде свидетелствуване в правосъдната зала.

В пледоариите прокурорът по делото настоя САС да удостовери напълно първоинстанционната присъда от 20 години затвор; същото искане имаха и частните обвинители по делото.

Те са безапелационни, че виновността на Семерджиев е несъмнено потвърдена. Защитата на Семерджиев обаче упорства за връщане на делото за ново разглеждане, защото съгласно него няма доказателства, че клиентът му е карал автомобила във съдбовната вечер и е направил закононарушенията, за които е обвиняем - причиняване на гибел на две лица на тротоар при ръководство на автомобил със 166 км/ч, след приложимост на опиати, с подправено удостоверение за правоуправление и сменени табели и бягство от местопроизшествието незабавно след злополуката.

Самият Семерджиев също настоя делото да бъде върнато за ново разглеждане.

Съдът ще се произнесе в законовия период, който е до два месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР