Апелативен съд – Варна задължи българин да плати глоба в

...
Апелативен съд – Варна задължи българин да плати глоба в
Коментари Харесай

Българин е длъжен да плати 100 евро глоба за преминаване на червен светофар в Нидерландия

Апелативен съд – Варна задължи българин да заплати санкция в размер на 100 евро за това, че не е спрял на червен светофар в Нидерландия. Министерството на правораздаването на кралството е помолило българските правосъдни управляващи да признаят и изпълнят използването на финансовата глоба против българския жител Теодор К. Варненският областен съд е признал решението, издадено от полицията, за административно нарушаване по Кодекса за придвижване по пътищата в нидерландски град. След като прегледа жалбата на мъжа, горната инстанция я отхвърли като неоснователна.

Санкционираното лице не се яви в извършените две открити съвещания, защото има данни, че живее в Австрия. Като очевидец бе разпитан татко му. Апелативният съд извърши задължението си по актуалната процедура да откри каква е връзката на засегнатия с адреса му нас, като проучва наличните доказателства. Съдът изиска писмени документи от Национална агенция за приходите и Агенция Социално подкрепяне.

Адвокатът на Теодор К. счита, че той няма фактическа връзка с България и не има имущество в родината си. Прокурорът сподели, че не е открит различен адрес за нормалното престояване на глобения у нас или в чужбина.

Законът изисква лицето да има местоживеене или всекидневно престояване на територията на страната, а това е открито от информация с Националната база данни " Население “. И въззивната инстанция одобри, че са налице основанията на Закона за признание, осъществяване и изпращане на решения за конфискация или лишаване и решения за налагане на финансови наказания.

Съдебният акт, с който Варненският апелативен съд удостовери решението на Окръжния съд, не предстои на обжалване и влиза в действие незабавно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР