Апелът бе отправен ден преди крайния срок, който централното правителство

...
Апелът бе отправен ден преди крайния срок, който централното правителство
Коментари Харесай

Рахой призова Пучдемон да прояви разум

Апелът бе насочен ден преди крайния период, който централното държавно управление даде на каталунското да се откаже от желанието за самостоятелност.

"Приканвам Пучдемон да работи благоразумно, уравновесено, с цел да сложи преди всичко ползите на всички жители ", сподели испанският министър председател в националния парламент, представен от осведомителните организации.

На същото съвещание заместител министър-председателят Сорая Саенс де Сантамария даде да се разбере, че не е изключено Мадрид да суспендира автономията на Каталуния. Ако не извърши настояванията на испанското държавно управление, "Пучдемон ще предизвика използването на член 155 от конституцията ", сподели Саенс де Сантамария, представена от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Този член разрешава автономията на Каталуния да бъде суспендирана. Неговото задействане обаче е комплицирано и до момента испанското държавно управление даваше да се разбере, че може да прибегне и до други сюжети.

Крайният период, даден от Мадрид на сепаратистките водачи в Барселона, изтича в 10 ч. (11 ч. българско време) на следващия ден.

На съвещанието на испанския парламент петдесетина депутати от каталунски, само че и от други партии, издигнаха плакати с искане да бъдат освободени двамата водачи на придвижвания за самостоятелност на Каталуния, сложени под стража.

Протестна акция продължи към 15 секунди. След това депутатите се вслушаха в предизвестието, че нарушават реда, и си седнаха по местата.

Жорди Санчес и Жорди Куишарт, ръководители надлежно на организациите "Каталунско национално заседание " и "Омниум културал ", бяха арестувани в понеделник в границите на следствие за вероятно подстрекаване към бунт.

Вчера към 200 хиляди души в Каталуния желаеха двамата да бъдат освободени.
На 1 октомври в испанската самостоятелна област бе създаден неразрешен от централните управляващи референдум за самоопределяне.

200 000 каталунци: Свобода за политическите пандизчии >>

Над 90 % от участвалите в допитването 2,28 милиона от общо 5,31 милиона каталунски гласоподаватели се оповестиха за самостоятелност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР