Апаши откраднаха кола от охраняем паркинг в София. Според потърпевшата

...
Апаши откраднаха кола от охраняем паркинг в София. Според потърпевшата
Коментари Харесай

Мистериозна кражба на луксозно BMW от охраняем столичен паркинг

Апаши откраднаха кола от охранителен паркинг в София. Според пострадалата притежателят на обекта отхвърля да поеме отговорност за случилото се, оповестява Нова ТВ.

Крадците са се промъкнали на паркинга, намиращ се в столичния квартал „ Красна поляна”, през дупка в оградата, която е надалеч от будката на защитата.

Колата е била паркирана тъкмо от другата страна и е било доста елементарно за апашите да влязат необезпокоявани, да възпламенят скрито колата и да излязат през централния вход.

Паркингът се намира на необитавано поле, надалеч от жилищните здания. Оградата му не е висока и може умерено да бъде прескочена.

„ Прибрахме се от Италия с колата. Паркирахме на охранителен паркинг, защото е с непознати номера. Една заран дойдохме и видяхме, че колата липсва. От паркинга нищо не ни обясниха. Собственикът съобщи, че в случай че желаеме, можем да го съдим.

Говорих с защитата, той не съумя да ми даде доста информация. Надявам се на проверяващите. Охраната ми показа, че към 8 часа вечерта в понеделник колата е излязла, поздравили са го, махнали са му и са си тръгнали”, описа пострадалата Елика Нойкова.

На дамата е издадена записка, че е заплатила авансово за охранителен паркинг сумата от 50 лева за месец. На паркинга няма охранителни камери, а тези в региона не работели отдавна.

„ Подобни паркинги са обекти, които подлежат на защита по закона за частната охранителна активност.

Охранителят би трябвало да има лиценз или уверение въз основа на една разпоредба. Предполагам, че в този момент тече следствие. То ще откри събитията и обстоятелствата.

Ако се окаже, че този обект няма контракт за защита и издава сходни бележки, тук към този момент може да се мисли за заблуждение от страна на компанията, която държи паркинга”, счита юрист Христо Русинов.

Представителите на паркинга отхвърлиха коментар, само че показаха подозрение, че става въпрос за застрахователна машинация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР