Анулираните резервации в Банско започнали още в края на миналата

...
Анулираните резервации в Банско започнали още в края на миналата
Коментари Харесай

Отменят резервации в ски курортите, поради липса на сняг

Анулираните резервации в Банско почнали още в края на предходната година, като близо 30% от предварителните поръчки в хотелския комплекс на Михаил Михайлов били отказани, оповестиха от NOVA.

" Откакто започнаха прогнозите за безснежната зима, която чак казус не е, само че е необикновена. Проблемът по-скоро е в неналичието на мраз, както знаете в ски-зоната има доста оръдия за сняг и в случай че имахме задоволително студено време, най-вероятно щяхме да имаме и много повече сняг. Но анулации има. ", споделя Михайлов.

Друг шеф на комплекс в Банско, Димитър Колев, показва оптимизъм за сезона, макар анулациите:

" Да, не може да избегнем обстоятелството, че са налице анулации, само че това нещо не пречи в съществена част на бизнеса сега, защото виждате доста добре - комплексът ни е съвсем цялостен. Банско е място, където ние не разчитаме единствено на скиори, не разчитаме единствено на сняг, не сме сезонен комплекс, не сме сезонен курорт и това нещо във времето се потвърждава и аз съм доста благополучен от този факт ", разяснява хотелиерът.

В момента в ски зоната работят 3 писти, като се вършат опити за заснежаване на писта " Томба ". Докато снегът отсъства са понижени и дневните въжен превоз карти - от 90 лева на 60 лева. В хотелите към този момент не се обмисля събаряне на цените.

В Банско сега туристите са главно от Гърция, Румъния и България. Масов е ползата и от Израел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР