Антверпен спечели титлата в в един от най-невероятните финали в

...
Антверпен спечели титлата в в един от най-невероятните финали в
Коментари Харесай

Антверпен е шампион на Белгия в изумителен край на сезона

Антверпен завоюва купата в в един от най-невероятните финали в историята. Антверпен измъкна купата под носа на Генк и Юнион Сен Жилоаз. Любопитно е, че в границите на пет минути и трите тима бяха отпред във краткотрайното класиране. В последна сметка обаче трофеят отиде във витрината на алените. Той е пети в клубната история и от сезон 1956/57 година

В последния кръг от плейофите на шампионата Антверпен, който бе трети след постоянния сезон, стигна до 2:2 при гостуването си на Генк и събра 47 точки. Генк и Юнион Сен Жилоаз останаха с по 46.

Юнион бе в най-хубава позиция да стане първенец, само че позволи загуба с 1:3 от Брюж. Юнион водеше с 1:0 до 89-ата минута с гол на Симон Адингра. Брюж обаче съумя да изравни минута преди края на постоянното време посредством японеца Шон Хома. Във втората минута на добавеното време Ноа Ланг вкара втори гол за Брюж. В десетата минута на продължението Сисе Сандра осъществя за крайното 1:3.

Допуснатият гол от Юнион в 89-ата минута прати купата в ръцете на Генк, който по това време водеше с 2:1. Шампионският гол за Антверпен падна в четвъртата минута на продължението. Тогава централният бранител Тоби Алдервейрелд осъществя за 2:2 с бомбен удар от границата на наказателното поле, който попадна в горния ляв ъгъл на вратата.

De krankzinninge ontknopingen van 2007 en 2016 in Nederland. Maar dan maal 10. Trainer Mark van Bommel was blij met de cruciale gelijkmaker…. Antwerp kampioen van België.

— Jelle Kleinen (@JelleKleinen)
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР