Антонио Панцери - една от ключовите фигури в делото за

...
Антонио Панцери - една от ключовите фигури в делото за
Коментари Харесай

Единият от обвиняемите в Катаргейт става свидетел на прокуратурата

Антонио Панцери - една от основните фигури в делото за корупция в Европейския парламент, даде обещание да спомага на белгийското правораздаване с даване на значима информация, като в подмяна той може да получи понижена присъда.

BREAKING: Pier Antonio Panzeri, a former Italian EU lawmaker detained in the European Parliament corruption probe, has struck a plea deal with the Belgian prosecutor.

He will exchange information about bribes he made in exchange for a reduced sentence.

Според белгийската прокуратура Панцери се задължава да направи основни, правдиви и цялостни самопризнания и изказвания за своята роля и ролята на останалите участници в корупионните схеми. Той е подписал съглашение с прокуратурата за това.

Утре се чака Европейският парламент да избере заместник-председател на мястото на отстранената от поста и от групата на социалистите Ева Кайли, която беше арестувана от белгийските управляващи и е в ареста. Очаква се евродепутатите да изберат социалиста от Люксембург Марк Ангел за зам.-председател на Екологичен потенциал на мястото на Кайли.

Вчера при започване на пленарната сесия на Екологичен потенциал в Страсбург ръководителят Роберта Мецола разгласи започването на незабавна процедура за снемане на имунитета на двама евродепутати, които също са забъркани в корупционния скандал. Тя не заяви имената им, само че съгласно белгийски медии става дума за двама евродепутати социалисти - белгиеца Марк Тарабела и италианеца Андреа Коцолино.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР