Антон Хекимян: Ще изградим нови зелени трамвайни трасета. Готови сме

...
Антон Хекимян: Ще изградим нови зелени трамвайни трасета. Готови сме
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Ще изградим нови зелени трамвайни трасета


Антон Хекимян: Ще изградим нови зелени трамвайни трасета. Готови сме с стратегия за закупуване на 273 нови транспортни средства – главно нови трамваи и електробуси, съобщи претендентът за кмет на столицата от ГЕРБ-СДС.
Продължаваме модернизацията на градския превоз.
Готови сме с програма за закупуване на 273 нови транспортни средства – главно нови трамваи и електробуси. Задължително е да създадем нови довеждащи линии в големите квартали. С тях осигуряваме бърза и комфортна връзка с метрото, само че и с кварталните учебни заведения. Това разгласи претендентът за кмет на София от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян на среща със Съюза на транспортните синдикати.
Той подчерта, че с цел да бъде секторът прелъстителен,
би трябвало да се отделят и повече средства. В момента има дефицит на водачи, по тази причина предвиждаме 20% покачване на заплатите в градския превоз, добави Хекимян.

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС заяви, че в програмата му е заложено обновяването на всички спирки на градския превоз.
„ Отделно планираме построяването и реновирането
на 30 км трамвайни трасета. „ Първият главен ремонт, който ще стартира е този на трамвайното трасе по бул. „ Стамболийски “, който е неотложен, а първото ново трамвайно трасе ще свързва „ Младост “ и „ Дружба “ по бул. „ Копенхаген “, който ще довършим “, съобщи Хекимян. Той описа и за плана за напълно ново трамвайно трасе, вид леко метро, по бул. „ Т. Каблешков “ и бул. „ Филип Кутев “, което ще даде нови транспортни връзки на огромна част от новите квартали
„ Предвиждаме и построяването на второ „ зелено “
трамвайно трасе по бул. „ Мария Луиза “.,,Всяко едно от нещата, които съм споделил в кампанията, могат да се случат, тъй като работим поредно и стъпваме на действителни планове “, безапелационен беше той.

Според Антон Хекимян съперниците му, с които е дебатирал до този миг, говорят общи приказки. „ Кандидатите, които сякаш милеят за София, точно преди една година желаеха да санкционират столичани. Политическа партия и Българска социалистическа партия управляваха държавата единствено преди 1 година.
Тогава столичният градски превоз беше
в голяма рецесия, спомняме си какъв брой високи бяха цените на горивата. И тяхното предложение беше да се вдигне цената на билета и да се съкратят линиите. Уважаеми политици, желая да ви припомня, че столичният градски транспорт не е частна компания, в която с лекост да съкращаваш личен състав, това е активност, в която би трябвало да си виновен към хората, които всеки
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР