Антон Хекимян потвърди, че е имал намерения да се занимава

...
Антон Хекимян потвърди, че е имал намерения да се занимава
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Нямам никакво притеснение в моралния си компас

Антон Хекимян удостовери, че е имал планове да се занимава с политика още до момента в който е работил като публицист, преди да получи предлагането от Бойко Борисов за канидидат за кмет.

Той обаче съобщи, че не вижда " няма никакви подозрения в моралния си компас " и че е работил в " изискванията на свободен медиен пазар ", където медиите могат да контролират сами себе си.

В изявление за утринния блок на Българска национална телевизия Хекимян разяснява, че е изцяло уверен в решението си да влезе в предизборната акция.

На въпроса по кое време е решил, че публицистиката не му е задоволителна, той отговори: " Вярвал съм в това, че институциите с качествени хора отпред могат да трансформират системата и живота на жителите. Знаел съм, че в миналото ще направя такава стъпка ".

От 2013 година той е водещ на утринен блок в bTV (уикенд изданието до 2014 и делничното главно предаване до 2020), а в последните три години беше шеф на новините и настоящите излъчвания в медията.

Хекимян заобикаляше всякаква конкретика на въпросите за хронологията на доближаването му с ГЕРБ - само че на два пъти разгласи, че не се е случило " като по кино сюжет ".

Не отговори ясно и какви са идеологическите му убеждения, като се изключи че е в " център-дясно, избирайки фамилията на ГЕРБ-СДС ", а участието на ГЕРБ в Европейската национална партия подхожда с неговата " непосредственост до хората, която му дава мощ ".

Според него обаче било " обидно " да се твърди, че е имало политически надзор на дневния ред на една от най-влиятелните медии посредством него. Не счита и че самият той е нанесъл удар по репутацията на медията със скока си в политиката.

" Всеки сътрудник в bTV може да удостовери, че съм работил професионално, спазвайки всички журналистически стандарти стандарти. Нямам никакво терзание в моралния си компас. Вбесява ме, че публицисти атакуат публицисти, че извършват поръчки, тъй като не е истина ", разгласи Хекимян.

Той разказа връзките си с Бойко Борисов като " професионални ", като се самоопредели за индивида, който му е " задавал най-неудобните въпроси и е посочил най-вече карикатури на самия него ".

На въпроса за какво тогава Борисов е избрал да го издигне, Хекимян отговори единствено " по този начин счете той ". Не отхвърли, че е последният, получил предложение от ГЕРБ, който не се е отказал, само че разгласи, че не се възприема като жертва.

Бившият публицист разгласи, че има намерение да остане 4 години като общински консултант от ГЕРБ, в случай че не бъде определен за кмет.

Попитан дали познава всеки един от хората в партийната листа за СОС и дали може да подсигурява за честността им, Хекимян отговори, че е " осведомен " с тях.

Той отхвърли да разяснява предишното на Любомир Минчев от " Телелинк ", който стои на трето място в листата - бизнесът му стартира благодарение на Спас Русев, а самият Минчев участва на прословутата фотография на яхтата на Русев с тогавашните министри Милен Велчев и Мирослав Севлиевски, която провокира политически скандал през 2003 година

Вместо да изясни по какъв начин този човек е попаднал в листата на ГЕРБ за общински съветници, Хекимян отклони въпроса към Васил Терзиев, като разгласи, че той е съучастник с Минчев в няколко компании.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР