Антон Хекимян подава оставка като директор на Новини, актуални предавания

...
Антон Хекимян подава оставка като директор на Новини, актуални предавания
Коментари Харесай

Антон Хекемян напуска BTV. Може да е кандидат за кмет на ГЕРБ?

Антон Хекимян подава оставка като шеф на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV и напуща малкия екран след близо 17 години работа в нея. Това излиза наяве от известие на bTV Media Group.Към момента не са ясни аргументите за отдръпването на Хекимян, но по неофициална информация името на журналиста е измежду обсъжданите за претенденти за кметове на ГЕРБ. 

" Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е извънредно мъчно. Но всеки, който ме познава същински, е наясно, че обичам провокациите и не се опасявам ", пише той в своя обява в профила си във Фейсбук.

Цялата професионална кариера на Хекимян се случва точно в bTV. Той стартира да работи там като стажант още до момента в който е студент по публицистика в първи курс. От 2004 година насам работи поредно като кореспондент и след това като водещ и шеф. Той беше определен за шеф на новините през 2020 година, като преди този момент беше водещ на утринния блок на малкия екран " Тази заран ".

Сега неговият пост краткотрайно ще заеме Ралф Бартолaйт, който ще дава отговор за новинарското наличие, дружно с основния редактор на „ bTV Новините “ Веселина Петракиева, основния редактор на „ Актуални излъчвания “ Искра Владимирова и с мениджъра уеб наличие и изпълнителен продуцент Владислава Лазарова.

Бартолaйт има предходен опит като политически редактор и задграничен сътрудник. Бил е началник на бюрото в Москва и Лайпциг на Deutsche Presse Agentur (dpa).

Кандидат за кмет на ГЕРБ?

По неофициална информация Антон Хекимян е измежду обсъжданите за претенденти за кметове на ГЕРБ. До момента партията на Бойко Борисов пази в загадка кой ще издигне за кмет на столицата, а до регистрицията на претендентите остават броени дни. Последният период е 26 септември. 

Борисов до последно отхвърля да назове името на номинирания. Първоначално той изясни неналичието на кандидатура за София с ретроградния Меркурий и иронично сподели, че чака астрологическото събитие да завърши. След като това се случи, Борисов съобщи, че ще разгласи името " когато си изиска ". През последната седмица той даде пореден тийзър към решението като го дефинира за " ексцентрично ". 

 

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР