Антон Елизаров официално стана лидер на ЧВК Вагнер“, сега всичко

...
Антон Елизаров официално стана лидер на ЧВК Вагнер“, сега всичко
Коментари Харесай

Ето го новият шеф на Вагнер! Даде смъртна закана

Антон Елизаров публично стана водач на ЧВК „ Вагнер “, в този момент всичко ще зависи от по-нататъшното му решение. Това написаха вагнеровци в формалния канал в Телеграм „ ВАГНЕР “.

„ Не желая да споделям прекомерно доста, по тази причина ще кажа в резюме. ЧВК ВАГНЕР публично дава клетва да екзекутира виновника, ние към този момент знаем кой си ти, и през днешния ден ще пробием от Беларус в Русия, чакай ни, куче “.
-->
В предсмъртната директива на Пригожин още в първа точка е било указано да бъде подложен Елизаров на мястото му. Него е определил за собствен правоприемник.

Антон Олегович Елизаров е роден през 1981 година в Ростовска област, Съюз на съветските социалистически републики. Руски боен, пълководец на отряд на ЧВК „ Вагнер “. Участник в руско-украинската война, повиквателна „ Лотос “. Герой на Руската федерация, Герой на ДНР, Герой на ЛНР.

През 2014 година е уволнен от армията, откакто е наказан от Краснодарския гарнизонен боен съд за закононарушение против собствеността. Получава тригодишна условна присъда и заплаща санкция.

След това се причислява към ЧВК „ Вагнер “.

Участвал е в съветската военна интервенция в Сирия.

От 2016 до 2019 година е инструктор в Централноафриканската република. През 2021 година командва отряд от щурмови войски в Либия. От първите дни на съветското навлизане в Украйна той взе участие в настъпленията. Ръководи щурма на град Соледар. С декрет на Владимир Путин от 2022 година „ за храброст и подвиг “, проявени в бойните дейности в Украйна, е почетен със званието – Герой на Руската федерация.

Към този миг съветските медии не са удостоверили, че Антон Елизаров е новият водач на ЧВК „ Вагнер “. Подобна информация към този час е налична само в Телеграм канала „ ВАГНЕР “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР