Антиправителствени демонстранти блокираха части от Хонконг за пети пореден ден,

...
Антиправителствени демонстранти блокираха части от Хонконг за пети пореден ден,
Коментари Харесай

Хонконг е блокиран за пети пореден ден

Антиправителствени стачкуващи блокираха елементи от Хонконг за пети следващ ден, съобщи организация Ройтерс. Затворени са учебни заведения и автомагистрали, а студенти са се барикадирали в университетските кампуси. Властите се пробват да понижат напрежението. Протестиращите упорстват управляващите да обещаят, че на 24 ноември, както е планувано, ще се състоят избори за районни препоръки. Смята се, че те ще покажат какви са настройките на жителите на полуавтономната китайска територия, отбелязва Асошиейтед прес.

Същевременно министърката на правораздаването на Хонконг Тереза Чен, която е на посещаване във Англия, бе преследвана и унизена от група стачкуващи в Лондон, оповестиха Асошиейтед прес и ТАСС. Заобиколена от нападателно настроена навалица от антикитайски деятели, тя паднала и наранила ръката си, написа през днешния ден в. " Саут Чайна морнинг пост ". Според известие на китайското посолство в английската столица тя е била блъсната от стачкуващите. Тереза Чен е един от създателите на скандалния законопроект за екстрадиция на извършители в континентален Китай, поради който започнаха всеобщите митинги в Хонконг.

Ръководителката на Хонконг Кари Лам осъди " офанзивата " в Лондон против Чен, назова случая " жесток " и нарушаване на правилата, които важат в цивилизованите общества, съобщи Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР