Антиправителствен митинг, в който участваха около 5000 души, се проведе

...
Антиправителствен митинг, в който участваха около 5000 души, се проведе
Коментари Харесай

5 хиляди протестират в Букурещ срещу правителството


Антиправителствен протест, в който участваха към 5000 души, се организира пред постройката на държавното управление на площад Виктория в румънската столица, оповестява организация Аджерпрес.

Хиляди хора със знамената на Румъния, Европейския съюз и Съединени американски щати желаеха оставката на премиера Виорика Дънчила, ръководителя на долната камара на Народното събрание Ливиу Драгня и ръководителя на Сената Калин Попеску-Търичану. Демонстрантите скандираха: „ Искаме Европа, а не тирания! “, „ Правосъдие, а не корупция! “, „ Оставка! “.

Протестиращите остро подлагаха на критика икономическите ограничения на държавното управление, а също по този начин измененията, импортирани в правосъдното законодателство. Имаше дребни конфликти сред тях и жандармерията.

Протестът е проведен от редица публични организации. В обръщението на уредниците, качено в обществената мрежа Facebook, се твърди, че „ ръководещата коалиция не извършва обещанията си, направени по време на изборната акция, а Румъния се отдалечава от европейските и демократически стандарти, попадайки измежду автократичните режими, където доминират ползите и произвола на политическата власт “.

Подобни протестни акции се организираха в редица румънски градове – Тимишоара, Сибиу, Брашов, Яш и други /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР