Антиоксиданти в растението суданска роза (Hibiscus sabdariffa, хибискус каркаде) имат

...
Антиоксиданти в растението суданска роза (Hibiscus sabdariffa, хибискус каркаде) имат
Коментари Харесай

Антиоксиданти в суданската роза помагат в борбата със затлъстяването

Антиоксиданти в растението суданска роза (Hibiscus sabdariffa, хибискус каркаде) имат свойства против затлъстяването при хората, които биха помогнали за основаване на хранителни други възможности на сегашните медикаменти за надзор на тежестта. Това откри изследване на Кралския софтуерен институт в Мелбърн (КТИМ), представено от Синхуа.

В проучването, оповестено в „ Интернешънъл джърнъл ъв фуд сайънс енд текнолъджи “, се наблюдава по какъв начин антиоксидантните съединения (фенолни екстракти) и органичната киселина (хидроксилимонена киселина), извлечени от суданската роза, могат да попречват образуването на мастни кафези, написа Българска телеграфна агенция. Докато клетките, третирани с хидроксилимонена киселина, не демонстрират смяна в наличието на мазнини в мастните кафези (адипоцитите), фенолните екстракти съумяват да понижат натрупването на липиди с към 95 % в човешки адипозни стволови кафези.

„ Тези полифенолни съединения са от растителен генезис и могат да се употребяват умерено, тъй като би трябвало да имат по-малко или никакви странични резултати “, сподели в изявлениеМаниша Сингх от КТИМ, теоретичен началник на проучването.

Според изказването, несъразмерният банкет на мазнини може да докара до образуването на мастни кафези, наречени адипоцити, които по принцип са от жизненоважно значение за регулирането на равнищата на сила и захар в организма. Ако обаче приемът на сила надвишава разхода, това може да докара до увеличение на размера и броя на мастните кафези, което води до затлъстяване. „ Фенолните екстракти от суданска роза биха могли да оказват помощ за основаването на здравословен хранителен артикул, който е ефикасен в попречване формиране на мастни кафези, само че и заобикаля неприятните странични резултати на някои медикаменти “, споделя Бену Адхикари, съавтор и професор в КТИМ. Що се отнася до идната стъпка, екипът възнамерява да капсулира фенолните екстракти за приложение в артикули за здравословно хранене. Според специалистите, екстрактите могат да се трансфорат в дребни гранули и да се употребяват за подготвяне на освежаващи питиета.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР