Антикорупционният закон няма да работи. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова

...
Антикорупционният закон няма да работи. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Антикорупционният закон няма да работи

Антикорупционният закон няма да работи. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред БиТиВи, в коментар на отхвърленото на Правна комисия несъгласие, което президента Румен Радев наложи върху Законa за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (ЗПКОНПИ).

„ Аз в действителност не чух нито един сериозен мотив против тезите, които изложи президентът във ветото. Смея да настоявам, че тезите и причините бяха работени от един доста сериозен екип от адвокати с доста дълга процедура ", аргументира се вицепрезидентът Йотова.

„ Има още един избавителен кей и това е полемиката в самата пленарна зала, където могат да се чуят и по-обосновани причини ", добави още тя. По думите ѝ от подобен закон има потребност освен България. „ Знаете ли в какъв брой доста страни има сериозна нужда от съществено антикорупционно законодателство. Престъпността е по-гъвкава, в сравнение с са правоохранителните органи. Често пъти се получава по този начин, че едно закононарушение се заобикаля, единствено тъй като нарушителят заобикаля в прилежаща страна, където това към този момент не е закононарушение. Работа по тази тематика е доста нужна и доста комплицирана ", уточни още вицепрезидентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР