Антикорупционата комисия обяви подробности за проверката в Община Варна. Тя

...
Антикорупционата комисия обяви подробности за проверката в Община Варна. Тя
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия преценява дали има престъпление след проверката в Община Варна

Антикорупционата комисия разгласи детайлности за инспекцията в Община Варна. Тя е във връзка данни, че социална поръчка за 85 милиона лв. е манипулирана в интерес на избран реализатор и са осъществени корупционни дейности от чиновници на Общината. 

До момента в хода на инспекцията са изискани документи и са снети пояснения от всички членове на комисията за избор на реализатор, от заместник-кмет и от кмета на общината Иван Портних, оповестява Дарик.

Снети са и пояснения от шефовете на компании, които в хода на процедурата са били отстранени от присъединяване. Предстои преценка за изпращане на всички материали от инспекцията на прокуратурата, с оглед данни за корупционни закононарушения, показват от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Има подобие при постъпилите данни за осъществени непозволени дейности при провежданата поръчка във Варна и две публични поръчки в Стара Загора, които са на стойност над 84 милиона лв. и също са свързани с покупка на екологични транспортни средства, показват от КПКОНПИ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР