Антидопингова проба на 15-годишната сензация във фигурното пързаляне на руския

...
Антидопингова проба на 15-годишната сензация във фигурното пързаляне на руския
Коментари Харесай

Допинг в руската спортна делегация отложи награждаване на Пекин 2022?

Антидопингова проба на 15-годишната сензация във фигурното пързаляне на съветския олимпийски комитет, Камила Валиева, е повода за отлагането на церемонията по награждаване в отборното съревнование по фигурно пързаляне на Пекин 2022. Това твърди порталът Inside the Games, който следи провеждането на Олимпийските игри.

Четирима от фигуристите в тима на Руския олимпийски комитет не са били на плануваните си тренировки в сряда. Валиева, която е шампионка на Европа и на Русия, също е измежду тях.

Към момента присъединяване ѝ продължава, а това удостовери представителят на Руската федерация по фигурно пързаляне, Олга Ермолина. „ Очакваме формалните изказвания на Международния олимпийски комитет “, сподели тя, представена от ТАСС.

Международната организация за тестване, която се занимава с допинг тестванията на Олимпиадата, разгласи, че е наясно с информацията, която се популяризира за отсроченото награждаване на медалистите от отборното фигурно пързаляне. Вчера на уеб страницата на организацията бе оповестена информация за положителен допинг тест на алпийския скиор Савех Шемшаки от Иран, който е бил краткотрайно отхвърлен до разрешаване на въпроса.

До момента няма подробна информация от Международния олимпийски комитет по тематиката. Такава липсва и на страницата на Пекин 2022.

Източници на съветското издание „ РБК Спорт “ настояват, че допинг пробата на Валиева е дал позитивен резултат, само че тестът е взета още през декември.

Награждаването беше отсрочено

Вчера представителят на Международния олимпийски комитет, Марк Адамс, разгласи на брифинг, че церемонията по награждаването на спечелилите е отсрочена поради „ правни съвещания “. Руският олимпийски комитет извоюва злато след представянето на Валиева, която направи четворен скок и стана първата жена на Олимпиада с сходно достижение. Съединени американски щати останаха на второ място, а бронза завоюва Япония. Спортистите трябваше да получат медалите си при започване на седмицата.

Цитиран от CNN, Адамс изясни, че се изисква „ правна консултация с Международната федерация по кънки “ поради зародил проблем. На въпрос дали това ще се случи, преди спортистите да изоставен Пекин, Адамс сподели, че се прави „ безусловно всичко “ за разрешаване на обстановката допустимо най-скоро, защото са забъркани спортисти, спечелили медали.

В момента съветските спортисти се състезават под байрак на Руския олимпийски комитет вместо този на личната си страна поради разкрита огромна допинг стратегия от интервала 2011-2015 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР