Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху певеца с

...
Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху певеца с
Коментари Харесай

ВМРО: Ще пратим Гарванлиев на Евровизия, ако РСМ го оттегли!

Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху артиста с българско поданство демонстрират, че нашата непреклонност за участието на страната в Европейски Съюз е изцяло вярна.

Това се споделя в остра позиция на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване по отношение на разразилия се скандал от другата страна на границата ни поради клип с българското знаме, съпровождащ песента на Васил Гарванлиев, определена да показа районен съд Македония на известния песенен конкурс. Както и негово изявление, в което той признава, че е с български корени и има българско поданство. Нека напомним, че обратно в годините представители на всички други етнически общности на територията на страната са били участници в същия този музикален конгрес. Калиопи - влахиня, Тияна Дапчевич - гражданка на Сърбия, Адриан Гадза - албанец, Есма Реджепова – циганка. Нека обърнем внимание и на още един факт – албанското знаме, което се вее над доста публични здания и персонални парцели из цяла Македония, което също не е проблем за никого там.

Защо единствено българинът Васил Гарванлиев и българското знаме се оказаха „ скандални “ за Скопие? За нас отговорът е явен и той е подбуден от измислената македонистка концепция и неспирните опити от страна на политиците там да манипулират историята и да употребяват за репресии българското съзнание. Подобни извращения против българите, на каквито ставаме очевидци през днешния ден, са били правени и в мракобесните години след Коминтерновското изменничество против България и българите от Пиринския и Вардарски край след 1944 година

Нека напомним и още нещо на братята ни от онази страна на границата. Живеем в 21-ви век, Югославия не съществува и, в случай че те желаят да станат част от Европейския съюз би трябвало да не помнят великомакедонистката концепция и подправената „ македонска нация “, изкуствено основани в болшевишката лаборатория на Сталин, благодарение на Георги Димитров в интерес на Тито.

Евровизия е песенен конкурс на свободните и надарени младежи. Случващото се с представителя на районен съд Македония на Евровизия Васил Гарванлиев не кореспондира по никакъв метод с европейските полезности, към които публично Скопие твърди, че се стреми.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация няма да толерираме насаждането на публични настроения против Гарванлиев, единствено тъй като той не крие, че има и български паспорт – също като близо 100 000 наши събратя там.

И в случай че се стигне до отдръпване на младия артист от състезанието, то ние ще призовем България да го изпрати като собствен представител идната година.

Докато Вътрешна македонска революционна организация е в българския парламент, ние няма да допуснем войнстващия сърбомакедонизъм в Европейски Съюз.

А че нещата не са се трансформирали от началото на предишния век, ще го удостовери и емблематичното стихотворение на Иван Вазов „ Па шта си ти? “. Вазов написа това стихотворение, откакто сръбският престолонаследник Александър І удря плесница на едно момиченце в Македония – Васка Зойчева, на 7 години. На Камен мост в Скопие на наглия въпрос на сръбския крал каква е по националност, тя му дава отговор, че е българка и той я зашлевява пред всички.

„ Па шта си ти? “ - подобен въпрос задава

във твоя дом нахален чужденец.

„ Па шта си ти? “ - с такваз ругатня смущава

душата ти натрапен пришълец;

„ Па шта си ти? “ - туй запитване навсякъде -

при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга

о, бъларино, сърбин ти поставя

и чака с намусен лик отговор.

Но ти пази се, прав отговор не давай.

Кажи се португалец кюрд, сириец,

лапонец, чернокож, ром, индиец -

само че българин се единствено не признавай.

Че тоз грях смъртен амнистия там не знай:

влече срам, побой затвор, изгнанье -

невидени при прежните тирани.

Скрий, че си българин в най-българския край;

че си потомък Самуилов, на Атонский

Паисий внук; скрий на коя си майка наследник,

на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин,

и езерата и горите македонски!

Не споменувай Лозеград,

Люлебургас, ни Булаир ужасни:

ти би разбудил съмнения рискови,

че на героите техни може да си брат.

Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,

дъбрава, езеро, река, хълм, планина

ще викат с глас през всички времена:

„ Тук българи са, българи от памтивека! “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР