Антъни Столарц спря 25 удара и записа асистенция, а Антон

...
Антъни Столарц спря 25 удара и записа асистенция, а Антон
Коментари Харесай

Флорида надви Отава и остана на четвърта позиция на Изток

Антъни Столарц спря 25 удара и записа асистенция, а Антон Лундел и Ник Къзинс вкараха головете за третия шътаут на Флорида Пантърс против Отава Сенатърс в постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). Вицешампионите завоюваха с 2:0.

Това е втори случай в историята, в който Флорида не позволява гол в три мача против един противник. Първият бе през сезон 2017/2018, когато Пантърс направиха три шътаута против Монреал Канейдиънс.

Победата тази нощ обаче бе едвам четвърта за Флорида в последните 13 мача, което оставя тима на четвърто място в Източната конференция със 104 точки и по три зад Бостън Брюинс и Каролина Хърикейнс. Лидер с още три повече е Ню Йорк Рейнджърс, а Торонто Мейпъл Лийфс е със 101 и три зад Флорида.

Йонас Корписало спря 27 удара за тима на Отава, който ще пропусне плейофите в НХЛ за седма поредна година. Сенатърс са с баланс 0-3-1 против Флорида през този сезон при голова разлика от 2:16.

Вашингтон Кепитълс измести Детройт Ред Уингс от осмото място и втората уайлдкард позиция с победа с 2:1 в директния мач. Алекс Овечкин и Дилан Стрьом се разписаха за столичани, а Чарли Линдгрен направи 42 спасявания. С попадението си в края на втората третина съветският нападател доближи до границата от 30 за 18-а година, което е рекордно достижение в историята.

Вашингтон е с точка пред Детройт и Питсбърг Пенгуинс, както и с 10 зад сигурния участник в плейофите Тампа Бей Лайтнинг при оставащи четири мача до края на постоянния сезон.

Остин Матюс вкара гол за успеха на Торонто с 5:2 против Ню Джърси Девилс и се приближи на четири попадения от границата от 70, до която са достигали едвам осем души в историята. Майк Джордано, Тайлър Бертуци и Никълъс Робъртсън също се разписаха и сложиха завършек на фантазиите на Девилс за плейофи.

Каролина се изравни с Бостън в класирането на Източната конференция, откакто Андрей Свечников откри резултата в жанр лакрос и Хърикейнс завоюваха директния мач против Брюинс с 4:1. Теуво Теравайнен, Джейк Генцел и Сет Джарвис също бяха точни за Кейнс, които записаха трета поредна победа.

Лидер на запад със 109 точки е тимът на Далас Старс, който победи с 3:2 Бъфало Сейбърс. Джо Павелски, Джейсън Робъртсън и Уайът Джонстън вкараха за триумфа на Старс, които завоюваха за десети път в последните 11 мача и запазиха петте си точки преднина в конференцията.

Втори е Колорадо Аваланч, който завоюва с 5:2 против Минесота Уайлд. Нейтън Маккинън записа седми хеттрик в кариерата си и приключи с четири точки, а Артури Лехконен и Кейл Макар означиха другите две попадения. Руснакът с български корени Александър Георгиев пък спря 20 удара./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР