Антъни Иванов изпрати безспорно най-силната годината в кариерата си. Младият

...
Антъни Иванов изпрати безспорно най-силната годината в кариерата си. Младият
Коментари Харесай

Николай Вакареев: Антъни получи уважение след осмото място на Световното

Антъни Иванов изпрати несъмнено най-силната годината в кариерата си. Младият плувец усъвършенства много върхове, завоюва бронзов орден на Световното състезание за юноши на 200 метра бътерфлай и се подреди на осма позиция в същата дисциплинираност на планетарния конгрес при мъжете. С съществена заслуга за триумфите му е неговият персонален треньор Николай Вакареев. Плувният експерт даде особено изявление за Sportal.bg броени минути, откакто Антъни Иванов получи наградата за най-хубав млад състезател на България за втора поредна година.
 Най-добър млад състезател на България за 2017 г @@@
“2017-а година е най-успешната и за Антъни, и за мен като негов треньор. Това ни доставя голяма наслада и задоволство от постигнатото като тандем”, сподели Вакареев.

Той разяснява и признанието, което е получил възпитаникът му след осмото място на планетарния конгрес при мъжете: “Това осмо място на Световното беше едно извънредно плуване, което той съумя да повтори три пъти - в подборните серии, полуфиналите и финала. Това сподели неговите качества и неговата тренираност - съумя да преплува дистанцията три пъти в рамките дневно и половина, освен това стойностно. Резултатът му го вмества в най-хубавите достижения в света като цяло. Това беше трамплин и му даде самочувствие да взе участие и на Световното за юноши, само че той съумя да се събере и да направи невъзможното, с цел да завоюва медала.
 Най-добър млад състезател на България за 2017 г @@@
Най-важното, което почувствах при него, беше, че след излизането от финала закупи по-голямо самочувствие, по-голяма убеденост. Той получи почитание, тъй като до през вчерашния ден го разминаваха в басейна и споделяха - той е българин, няма проблеми с него. Сега излиза от басейна и всички финалисти до него го поздравяват, той се усеща горделив от това почитание.”

Цялото изявление с Николай Вакареев може да намерите във видеото по-долу:

Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от церемонията за Най-добър млад състезател на България ТУК!!!


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР