Антъни Иванов е девети в света, а за влизането във

...
Антъни Иванов е девети в света, а за влизането във
Коментари Харесай

Антъни: Световното е голям експеримент, за да знам какво да правя на Олимпиадата

Антъни Иванов е девети в света, а за влизането във финала на 200 м бътерфлай на шампионата в Южна Корея води епична борба с унгарския ас Тамаш Кендереши, който е олимпийски медалист и европейски вицешампион.

Оказа се, че е водил и борба със себе си, тъй като от два-три дни е болен, а болките в ушите са го лишили от сън. Въпреки това се яви на старт за третото си плуване в границите на 24 час. И то в една от най-тежките дисциплини.

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) приказва пред Андрей Демирев - индивида на BGswim.com в Азия, за представянето си и огромните цели.

- Антъни, рядко се случва на международно състезание да има преплувания за влизане във край или полуфинал. Дотук на това имаше няколко, едното от тях с твое присъединяване. Ясно е, че плуването с Кендереши бе извънредно тактическо. Как го почувства?
- Плувахме дружно и беше ясно, че успеха ще се реши на самия края. Така се получи, че натрупах отмалялост, защото от два-три дни съм малко болен - ухото ми е заглъхнало. Цяла нощ не съм спал. Дадох всичко от себе се, несъмнено най-после на плуването. Защото в случай че бях се изрязъл да потегли бързо, несъмнено нямаше да завърша, поради обстановката, която се получи с мен. Пък и Кендереши е по-опитният, има оценки от олимпийски игри и огромни шампионати. Девето място в света въпреки всичко е огромен триумф. Не съумях като предния път в Будапеща през 2017 година да вляза на край, само че на практика си влязох.
View this post on Instagram
A post shared by Antani Ivanov (@antaniivanov_fly) on Jul 20, 2019 at 3:59am PDT
- Да, една десета и влизаше във финала. Но действително си там…
- Да, мисля, че се показах добре. Не знам какво ще вършим със стотака в петък. Дали въобще ще го плавам, тъй като съм в действителност доста болен. В последна сметка по-късно отпътувам за Съединени американски щати и не преставам подготовката си за олимпийските игри в Токио следващата година.- За едно с юношеските, това е шестото ти международно шампионати, само че на огромен басейн при мъжете второ. Какво е разликата с шампионата в Будапеща преди 2 години?- Конкуренцията е доста по-голяма сигурно. Имаше повече състезатели. Времената са доста по-сбити, само че в Будапеща времето и климатът бяха доста по-добри и удобни. Нямаше такава огромна часова разлика за нас европейците. Може би по-леко го почувствахме тогава.

- Какво те впечатли най-вече на това международно състезание? - Шампионатът в Корея го виждам като насъбран опит за олимпийските игри следващата година. Да забележим свикването с часовата зона, какви лагери би трябвало да се създадат преди този момент. Така че, всичко това е един огромен опит преди олимпиадата, с цел да знаем какво да вършим в Токио.

- Как виждаш представянето на другите български плувци? - До момента всеки си плува към най-хубавите си времена, което за мен е супер за подобен огромен конгрес. Светлозар Николов плува след мен 200 м съчетано, Любомир Епитропов има 200 м бруст в четвъртък, Габриела Георгиева ще плува 200 м тил в петък. Ще бъде прелестно, в случай че има още едно вечерно плуване с българско присъединяване.

- Тренираш към този момент в Съединени американски щати. На какво наблягаш там скорост, устойчивост, подводни, стартове, физическа подготовка?
- Опитваме се да акцентираме всичко. Подобрил съм много подводните си. Тренирах и за връщане под минута на втория стотак и бързо плуване на последния петдесетак. Получи сносно и то в случай, че плувах 200 м бътерфлай три пъти в границите на 24 часа. Мисля, че всичко върви по проект. С треньора ми развиваме всичко както би трябвало, огромната ми цел си остава олимпиадата в Токио.

Андрей Демирев, BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР