Антъни Джошуа не е от боксьорите, които се интересуват от

...
Антъни Джошуа не е от боксьорите, които се интересуват от
Коментари Харесай

Джошуа – Паркър: Втора стъпка към величието

Антъни Джошуа не е от боксьорите, които се интересуват от трофеи. За него те са единствено бижу по пътя към величието. Подобна самонадеяност постоянно е била осмивана от почитатели и публицисти. В случая с лондончанина сходна реакция е сменена с деликатно вслушване в думите и съпоставяне с други огромни имена като Мохамед Али, Майк Тайсън и Флойд Мейуедър.

Преди по-малко от година олимпийският първенец от Лондон в категория +91 кг детронира с гръм и тропот живата легенда Владимир Кличко. Това беше финален мач в кариерата на украинеца, който реши, че няма смисъл от реванш и избра да се отдаде на заслужена отмора със своето семейство в Съединени американски щати.

С триумфа против Кличко Джошуа завоюва втора международна купа. Точно, както в тениса, и в професионалния бокс за най-голямото достижение се смята спечелването на четири трофея. В събота вечер британецът ще има опция да прибави третия трофей.
 Джошуа vs. Паркър - кантарът @@@

След 20 победи с нокаут от 20 мача Джошуа ще се изправи против противник, който също няма проваляне и ще се качи на кръга в центъра на „ Мюнисипалити Стейдиъм “ в Кардиф със самочувствието на първенец. Джоузеф Паркър (24 триумфа, 18 с нокаут) се потвърди като заслужен кандидат за трона на британеца. Той завоюва вакантния пояс на Световната боксова организация през декември 2016 година след извънредно оспорвана борба с непобедения мексикански нокаутьор Анди Руис – младши. Успехът с 2:0 съдийски гласа провокира много мнения, също както и успеха по точки над Карлос Такам няколко месеца по-рано.

Последваха две отбрани – против Разван Кожану и Хюи Фюри, в които Паркър не съумя да убеди специалистите и почитателите, които да го слагат наедно до Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа. Въпреки това званието първенец му отвори сериозна врата в договарянията с британската звезда. Британецът и неговият управител Еди Хърн нарекоха рекетьори мениджърите на Паркър поради страхотните пазарлъци към този мач.

Според медиите на острова Джошуа и Паркър ще разделят общата сума за мача 67:33% в интерес на британеца. При предстоящи доходи от 20 млн. паунда, които зависят от продажбите на платеното телевизионно лъчение, билетите и интернационалните доходи от права, това значи 13 млн. паунда за Джошуа и 7 млн. за Паркър. Към тази сума може да бъдат прибавени още 2 млн. паунда за англичанина от спонсори. Точно 15 млн. паунда взе първенецът на Международната боксова федерация и на Световната боксова асоциация за мача с Кличко.

Сравненията сред двамата на хартия дават изрично предимство на Джошуа. Той има по-тежкия удар. Доказа го в мачовете против Кличко и неговия финален конфликт с Карлос Такам. Ръстът (198 против 193 см) и разтегът (208 против 193 см) също дават най-малко на доктрина преимущество за британеца. В техническо отношение арсеналът на Джошуа е доста по-богат, а той е потвърдил, че може да играе с триумф нападателно и на контра офанзива. Впечатляващите ъперкъти на лондончанина са непокътнати за неговите най-тежки мачове, а в своите мачове Паркър сподели, че е доста уязвим тъкмо с тази техника.

Кондицията също може да бъде решителен фактор. В досегашните си мачове след седмия рунд Паркър явно има проблеми с дишането. Това си пролича в дуела против Анди Руиз, в който новозеландецът постоянно влизаше в клинчове. Ниското движение в срещата и нежеланието на Хюи Фюри да с забърква в замени оказа помощ на Паркър да наподобява безапелационен в по-голямата част от рундовете.

Бумейкърите са безапелационни, че възможностите на новозеландеца са минимални. Самият той е уверен в своята победа и твърди, че за разлика от Дилиън Уайт и Владимир Кличко ще успее да довърши Джошуа, в случай че преди този момент го нарани. В същото време Паркър счита, че може да завоюва и по точки. Солиден коз в това отношение е фактът, че има изиграни четири 12-рундови дуела, в това число и последните три срещи.

 Джошуа vs. Паркър - кантарът @@@
Джошуа е уверен, че борбата ще завърши с нокаут, а жертвата ще бъде неговият съперник. Той загатна за своя тактически проект по време на медийните си изяви, съгласно който се чака да натисне съществено сред петия и осмия рунд, а в деветия Паркър да „ спука гума “.

Победата на Джошуа ще бъде най-големият трамплин за упования съединителен мач за безспорната международна купа в тежка категория против Дионтей Уайлдър. Преговорите за борба с американеца ще бъдат продължителни. Това значи, че англичанинът съвсем несъмнено ще направи най-малко една доброволна отбрана до края на 2018 година

Нищо чудно това да е мач против Кубрат Пулев, който продължава да бъде формален кандидат за купата на Международната боксова федерация. Пред Кобрата има и други разновидности, само че този сигурно ще му донесе най-хубав финансов дял, а също така ще има нова опция да се бие против най-актуалния боксов първенец.


Специалните оферти на Betfair за мача ДЖОШУА - ПАРКЪР - ВИЖТЕ ТУК!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР