Ant Group на китайския милиардер Джак Ма спечели регулаторно одобрение

...
Ant Group на китайския милиардер Джак Ма спечели регулаторно одобрение
Коментари Харесай

Ant Group на Джак Ма получи разрешение да увеличи капитала си с $1,5 милиарда

Ant Group на китайския милиардер Джак Ма завоюва регулаторно утвърждение от Китай за увеличение на записания капитал на своето звено за потребителско финансиране с $1,5 милиарда. Това допуска прогрес в напъните на финтех колоса да преструктурира бизнеса си, с цел да задоволи условията на управляващите, написа Forbes.

Chongqing Ant Consumer Finance, която беше основана през 2021 година, с цел да поеме бизнесите на Ant за потребителски заеми, като Huabei и Jiebei, получи зелена светлина за увеличение на капитала си до към $2,7 милиарда на 29 декември предходната година. Това стана ясно от обява, оповестена от отдела Chongqing на Китайска комисия за контролиране на банките и застраховането.

Това ще разреши на Ant да се оправи по-добре с отпущането на повече потребителски заеми и да отстрани друго регулаторно затруднение по пътя към довеждане докрай на първичното си обществено предложение, което ненадейно беше отсрочено през 2020 година.
 Къде е Джак Ма?
Къде е Джак Ма?

Нови изказвания дават вероятен отговор

По това време на Ant беше казано, че би трябвало да обнови другите си бизнес посоки и да управлява рисковете. Сега, според утвърждения проект, Ant Group ще усили капитала си с $1,3 милиарда и ще има половината от подразделението на компанията в Чунцин след привършване на договорката.

Това е звено, благосъстоятелност на управляващите на Ханджоу, само че в този момент компанията на Ма ще стане вторият по величина акционер с 10% дял, откакто към този момент е внесъл $270 милиона.

Други вложители, участващи в набирането на средства, включват основаната в Шанхай компания за здравно съоръжение Jiangsu Yuwell, колоса за акумулатори Contemporary Amperex Technology и държавната China Huarong Asset Management, съгласно обява на държавното управление.

Увеличението на капитала въпреки всичко е една по-малка версия на предходен проект, съгласно който Ant щеше да набере $3,5 милиарда за подразделението в Чунцин, като повече от една четвърт от финансирането идва от държавното China Cinda Asset Management.

Очаква се Ant Group занапред да получи лицензи, с цел да стане финансова холдингова компания, което ще разреши тя за бъде контролирана по-скоро като банка.

Джак Ма, който беше класиран под номер 5 в листата на 100-те най-богати хора в Китай през ноември 2022 година, с чисто положение от $20,6 милиарда, би трябвало последователно да отстъпи контрола върху финтех колоса, който съоснова преди близо 20 години.

Бившият корпоративен магнат към този момент не заема ролята на изпълнителен шеф в личната си компания, нито взе участие в нейния ръб.
 15 съвета от Джак Ма, които може да трансформират живота ви
15 съвета от Джак Ма, които може да трансформират живота ви

Милиардите долари са ваша отговорност, а не ваши пари, счита известният китайски бизнесмен
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР