Ансамбълът на България спечели златен медал в многобоя на Световната

...
Ансамбълът на България спечели златен медал в многобоя на Световната
Коментари Харесай

Златен старт за новия ансамбъл на България

Ансамбълът на България завоюва златен орден в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София. Тимът ни победи в конкуренцията при дебюта си на публично съревнование, освен това пред родна аудитория.

Въпреки че ансамбълът ни изоставаше след първия спортен ден, заемайки четвъртото място, след доста мощно показване във второто комбиниране, съумя да изпревари всички. Тимът ни заслужи оценка от 28.950 точки за композицията си с три ленти и две топки. Вчера девойките на треньора Весела Димитрова получиха 24.200 точки, с което събраха общ брой от 53.150 точки.

Петя Борисова, Вая Драганова, Елена Георгиева, Женина Трашлиева, София Иванова и Биляна Везирска съумяха и в двата дни да вдигнат публиката на крайници, макар неточностите в играта си. Гимнастичките бяха приветствани и от олимпийските шампионки, които завоюваха купата в Токио 2020.

На второ място приключи ансамбълът на Гърция, който беше водач след осъществяванията с 5 обръча. Бронзовото отличие е за състава на Франция. Участие в конкуренцията взеха шест ансамбъла.

Малко по-рано през днешния ден България се поздрави с още един златен орден - на Боряна Калейн в самостоятелния многобой. Стилияна Николова приключи на трето място.

Ансамбълът ще има опция да завоюва още две оценки от Световната купа в " Арена Армеец " във финалите, които ще се проведат в неделя, 10 април.

За кралица на Световната купа по художествена гимнастика беше определена Петя Борисова от ансамбъла на България. Гласуването беше извършено измежду упълномощените за шампионата публицисти. На второ и трето място останаха Боряна Калейн и Женина Трашлиева.

Състезанието продължава на следващия ден от 12.35 часа с финалите на обръч и топка за самостоятелните гимнастички.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР