Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната чалънжд

...
Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната чалънжд
Коментари Харесай

Ансамбълът на България спечели злато на СК в Румъния

Ансамбълът на България завоюва купата в многобоя на Световната чалънжд купа по художествена гимнастика в Клуж (Рум).

Тимът, подготвян от Весела Димитрова, в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова събра общ брой от 66.200 точки, откакто през днешния ден демонстрираха новото си комбиниране с три ленти и две топки. Те имаха някои грешки, само че получиха първа по мощ оценка от 30.800 точки, от които 15.200 за компликация.

На второ място в многобоя остана Израел с 65.850 точки, а бронзовите медали са за Испания - 64.700 точки.

В самостоятелния многобой Стилияна Николова завоюва сребърен орден със общ брой от 135.950 точки, а Боряна Калейн остана четвърта  със 131.300 точки.

Шампионка в многобоя стана италианката София Рафаели със 141.600 точки, а бронзовото отличие завоюва представителката на Израел Дария Атаманов със 133.400 точки.

Утре са финалите на обособените уреди. Състезанието в Клуж е последна инспекция преди Световното състезание по художествена гимнастика в София от 14 до 18 септември.

След края на днешния ден президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева разяснява: " Ансамбълът вложи доста, доста труд и старание. Независимо, че за първи път играят в този състав се оправиха доста добре. Допуснаха се съществени неточности и в двете съчетания, само че имаме още малко време да доизчистим доста сложните ни композиции. Много своевременен триумф, който би трябвало да бъде тласък за работа.

Напълно подобаващ триумф за Стилияна! Стили също поставя непосилен труд, който е заплатен уместно. Гордея се с нея по какъв начин работи на тренировки. Това никога не е таванът. С нея бързаме постепенно. Огромно израстване с контрола на тяло и апарат по време на съревнование. Браво, умнице!

Боряна не съумя да изиграе нито едно от съчетанията си. Надявам се на следващия ден да покаже действителната си мощ. Вярвам, че до международното ще постави оптимални старания да наподобява по най-хубавия метод.

Браво на треньори и съдии!

Изводът е прост: ТРУДЪТ съдебна експертиза ВЪЗНАГРАЖДАВА! "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР