Анонс, че служебният кабинет ще сложи край на порочната практика

...
Анонс, че служебният кабинет ще сложи край на порочната практика
Коментари Харесай

Слага ли се край на залаганите бюджетни излишъци, харчени непрозрачно? -

Анонс, че служебният кабинет ще постави завършек на порочната процедура от десетилетие на държавни управления на ГЕРБ в бюджета да се залагат занижени доходи и да се възнамерява недостиг и полученият излишък да се харчи непрозрачно в последните седмици на годината, направи служебният министър на финансите Росица Велкова пред Българска телеграфна агенция.

В изявление за телеграфната организация тя съобщи:

" До края на годината Министерството на финансите ще успее да събере приходите в бюджета, само че все още не чакаме преизпълнение " .

Трябва да се положат оптимални старания от двете приходни администрации Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", с цел да можем да осигурим и да подсигуряваме осъществяването на приходите, показва тя в изявлението, от което е оповестена единствено дребна част, а на следващия ден ще бъде оповестено цялото.

" Завършихме юли с остатък в бюджета от 1,5 милиарда лв.. Това е доста положително осъществяване, само че следва да се знае, че в доклада за юли не са влезнали дейно понижените данъчни ставки, които бяха признати с актуализацията на бюджета. Ефектът от това понижение ще се усети през август. Имаме също и увеличени разноски за личен състав, от актуализацията на бюджета от юли. А те в двоен размер ще бъдат изплатени през август ", отбелязва министър Росица Велкова.

Тя дава и оценка за хода на инфлацията и динамичността на брутния вътрешен артикул, приказва за подготовката за еврото, за работата по бюджета за 2023 година, както и за идното издаване на дълг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР