Анонимно телефонно обаждане от мъжки глас е постъпило около 13

...
Анонимно телефонно обаждане от мъжки глас е постъпило около 13
Коментари Харесай

Вижте какви са глобите за фалшиви сигнали на 112

Анонимно телефонно позвъняване от мъжки глас е постъпило към 13 часа на 16 май на тел.112.

Това оповестиха от ОДМВР-Разград.

Лицето съобщило, че пред хранителен магазин в село Ясеновец се продават опиати. При осъществената инспекция е открито, че информацията е погрешна, а обаждащият се е 64-годишният Н.М. от Ясеновец.

Полицията припомня на жителите, че при подаване на подправени сигнали в Закона за Националната система за незабавни повиквания с Единен европейски номер 112 са планувани наказания, изразяващи се в сформиране на актове и налагане на солидни санкции.

Който употребява не по предопределение ЕЕН 112, се санкционира с санкция от 200 до 1000 лева За погрешни или заблуждаващи известия и сигнали за помощ санкцията е от 2000 до 5000 лева Когато в тези случаи са мобилизирани запаси на службите за незабавно реагиране, наказването е санкция от 10 000 до 20 000 лева

Последното е ако не предстои на по-тежко наказване, както и обезщетение за породените на службата вреди.

При наново нарушаване налаганите санкции или имуществени наказания са в двоен размер.

Телефон 112 не е информативен телефон, той не обслужва повиквания от неспешен темперамент – сигнали за неработещи светофари, проблеми с елекро и водоподаването, нарушени пътни сектори и прочие

Ползвайте телефон 112 при положение на неочаквана действителна опасност за живота, здравето, сигурността или имуществото ви, молят униформените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР