Анна Натова. Снимка: Искра.бг Не веднъж, а цели два пъти в

...
Анна Натова. Снимка: Искра.бг
Не веднъж, а цели два пъти в
Коментари Харесай

Зам.-министър Анна Натова избяга от важни въпроси на Искра.бг за пристанищен терминал „Росенец“

Анна Натова. Снимка: Искра.бг

Не един път, а цели два пъти в границите на един следобяд, зам.-министърът на превоза и известията Анна Натова избяга от кореспондент на Искра.бг и по този метод отхвърли да отговори на значими за страната и българските жители въпроси, свързани с Пристанищен терминал „ Росенец “ .

Днес Натова посети Бургас, където взе участие в работна среща , извършена в Международния конгресен център на пристанището. 

Преди началото на събитието тя жестоко отряза нашия кореспондент , който направи опит да зададе културно въпросите си. При влизането си в постройката тя съобщи, че бърза за срещата и заради тази причина не може да отдели няколко минути от времето си за медията ни и нейните читатели. Близо три часа по-късно Натова още веднъж показва надменно отношение и даже отхвърли да чуе въпросите , които са в нейната компетентност и касаят милиони българи.

Въпросите, които Искра.бг се опита да зададе на зам.-министър Анна Натова, са следните:

– Прекратена ли е концесията на Пристанищен терминал „ Росенец “?
– Ако не е прекъсната, за какво към момента това не е направено?
– Ако е прекъсната, работи ли сега пристанищният терминал?
– Наложена ли е санкция или различен тип глоба против  „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас ” АД, в случай че терминалът работи?
– Прекратено ли е Управлението за експлоатационна валидност /УЕГ/ издадено от Морска администрация /МА/ и в случай че да – осведомена ли е МА?
– „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас ” АД премахнат ли е в регистъра на пристанищните оператори? 

Искра.бг смята, че отговорите им касаят националната сигурност и недоумява, за какво зам.-министър Натова не пожела да отговори на тях. Остава въпросът за нейните претекстове и дали те не са свързани с избрани задгранични ползи , които тя пази. Друга допустима причина е, че тя е била неподготвена по тематиката или е имала разпореждане от някого да не я разяснява пред медии.

Наша инспекция също по този начин сподели, че „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас ” АД към момента не е премахнат от. Разполагаме и с информация, че пристанищният терминал работи и на него към днешна дата се обслужват кораби , макар че концесията трябваше към този момент да е прекъсната . При тези условия следва „ Лукойл “ да бъде санкциониран с 50 000 лв. , само че до този миг нямаме информация за каквато и да е глоба. 

Искра.бг ще изпрати публично питане с горепосочените въпроси към пресцентъра на Министерството на превоза и известията, като се надяваме, че в най-кратък период ще получим правилни и изчерпателни отговори по тематиката. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР