Анкарският втори съд за тежки престъпления днес нареди следващото заседание

...
Анкарският втори съд за тежки престъпления днес нареди следващото заседание
Коментари Харесай

Делото за убийството на руския посланик в Турция Карлов продължава на 3 март

Анкарският втори съд за тежки закононарушения през днешния ден подреди идващото съвещание по делото за убийството на съветския дипломат в Турция Андрей Карлов да се състои на 3 март, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Съдията по делото Хикмет Ердоган изслуша молбите на подсъдимите те да бъдат освободени, само че взе решение да останат зад решетките.
Първото съвещание по делото се състоя в турската столица на 8 януари 2018 година Общо 25 души са обвинени по делото. Сред тях е водачът на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) Фетхуллах Гюлен.

Прокуратурата е повдигнала редица обвинявания против 25-имата, в това число за нарушение на конституционния ред, участие във въоръжена терористична формация, предумишлено ликвидиране с терористични цели. Обвинението характеризира случилото се като " провокативна акция, ориентирана към подриване на връзките сред Турция и Русия ", показва ТАСС.

Андрей Карлов бе убит на 19 декември 2016 година по време на откриването на фотоизложба в Анкара. Нападателят Мевлют Мерт Алтънташ, 22-годишен полицейски чиновник, бе погубен от турските сили за сигурност. Според турските управляващи групировката ФЕТО стои зад убийството на посланика.

Турското държавно управление твърди, че групировката ФЕТО е провела опита за прелом в страната през 2016 година /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР