Анкара. Руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с турския

...
Анкара. Руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с турския
Коментари Харесай

ТАСС: Путин посочи на Ердоган разрушителната линия на Киев за нарушаване на Минските споразумения

Анкара. Руският президент Владимир Путин в телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган уточни, че Украйна продължава разрушителната си линия на държание, чиято цел е да наруши Минските съглашения, заяви пресслужбата на Кремъл след телефонен диалог сред водачите, представена от TACC .

„ Президентът на Русия обърна внимание на обстоятелството, че Киев продължава разрушителна линия, ориентирана към нарушение на Минските споразуменията “, се споделя в известието.

Уточнява се, че това се потвърждава от провокативната активност на въоръжените сили на Украйна в зоната на спора, в това число потреблението на безпилотни атакуващи летателни апарати (БПЛА) „ Байрактрар “. „ Беше подчертана нуждата Киев да се откаже от всевъзможни опити за принудително въздействие върху Донбас “, сподели Кремъл.

Резултати от срещата с водачите на Азербайджан и Армения

Путин осведоми Ердоган за главните резултати от тристранната среща на водачите на Русия, Азербайджан и Армения, която се организира на 26 ноември в Сочи.

„ По искане на президента на Турция Владимир Путин го осведоми за главните резултати от тристранната среща на водачите на Русия, Азербайджан и Армения на 26 ноември в Сочи, планувана да съвпадне с годишнината от подписването на изказването за Нагорни Карабах на 9 ноември 2020 година “, се споделя в известието.

Както означават в Кремъл, „ значимо е по време на диалозите да бъде регистрирана готовността на Баку и Ереван да си сътрудничат в подтекста на обезпечаване на непоклатимост в района, както и за основаване на механизми за делимитиране и демаркиране на границата сред двете страни. "

Ситуацията в Либия

Путин и Ердоган разискаха обстановката в Либия, като означиха, че няма опция на политико-дипломатическото споразумяване на спора в тази страна с посредничеството на Организация на обединените нации.

„ По отношение на обстановката в Либия беше подчертана неналичието на други възможности на политическо и дипломатическо съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации. Беше изразена вяра за сполучливото осъществяване на общонационалните избори, планувани за 24 декември тази година, които би трябвало да допринесат за възобновяване на либийската държавност и териториална целокупност ", се споделя в изказването.

Сътрудничество в енергетиката и селското стопанство

Путин и Ердоган разискаха по телефона практическите аспекти на съдействието в региона на енергетиката и селското стопанство.

„ Бяха прегледани редица настоящи въпроси от двустранния дневен ред, в това число практическите аспекти на съдействието в региона на енергетиката и селското стопанство “, се споделя в известието.

Според пресслужбата на Кремъл диалогът на водачите се е провел по самодейност на турската страна.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР