Анкара предложи да охранява и управлява международното летище Хамид Карзай

...
Анкара предложи да охранява и управлява международното летище Хамид Карзай
Коментари Харесай

Турция предлага охрана и управление на летището в Кабул

Анкара предложи да охранява и ръководи интернационалното летище " Хамид Карзай " в Кабул, откакто, оповестиха турските управляващи.
Турските управляващи обявиха пред Ройтерс, че Анкара е направила предлагането на среща на НАТО през май, когато Съединени американски щати и техните сътрудници са се споразумели за проект за евакуиране на войските до 11 септември след 20 години война, несполучливо пробвайки се да победят талибанските сили.
Турски и американски чиновници са разискали вероятни условия за задачата, някои от които Вашингтон се е съгласил да прегледа, сподели един турски чиновник.
" След решението на Съединените щати да се отдръпват от Афганистан, Турция насочи предложение да обезпечи сигурността на летището в Кабул. В тази рамка се водят диалози с НАТО и Съединените щати ", сподели турският представител.
Ако Турция играе роля в обезпечаването на летището за интернационалните полети, това може да помогне за възстановяване на връзките сред Анкара и Запада, мощно обтегнати от и разногласията с европейските страни за правата за сондиране за енергийни източници в Източното Средиземноморие.
Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи в понеделник, че предлагането на Анкара зависи от поддръжка от тези съдружници.
" Възнамеряваме да останем в Афганистан според от изискванията. Какви са нашите условия? Политическа, финансова и логистична поддръжка. Ако те бъдат изпълнени, можем да останем на интернационалното летище „ Хамид Карзай " ”, сподели Акар.
 Изтеглянето на американските сили от Афганистан става по-бързо от плануваното Изтеглянето на американските сили от Афганистан става по-бързо от плануваното
Изтеглянето на американските военни сили от Афганистан става малко по-бързо от плануваното. Това съобщи в Конгреса американският министъ...
Американски чиновници, изказвайки се с изискване за анонимност, обявиха, че приветстват турското предложение, само че че Анкара желае от Щатите прекалено много подпомагане за задачата.
Служителите цитираха и някои терзания на Съединени американски щати по отношение на надеждността на Турция, поради другите им различия, само че обявиха, че Вашингтон ще откри метод да накара това да работи.
Лидерите на НАТО ще обсъдят Афганистан на среща на върха идващия понеделник, където турският президент ще се срещне с за първи път от встъпването в служба на американския президент.
С напъните за разрешаване на разногласието за закупуването от Турция на съветски системи за противовъздушна защита С-400, което накара Вашингтон да наложи наказания на турската оръжейна промишленост предходната година, проектът за летището може да предложи рядка опция за създаване на благосклонност.
Двете страни също са в несъгласие с американската поддръжка за YPG, сирийското крило на оповестената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК), израелско-палестинския спор и американското правосъдно дело против турска държавна банка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР