Анкара и Москва ще обсъдят създаването на потенциален морски коридор

...
Анкара и Москва ще обсъдят създаването на потенциален морски коридор
Коментари Харесай

Русия и Турция заедно търсят решение за морски коридор за износ от Украйна

Анкара и Москва ще обсъдят основаването на евентуален морски кулоар за експорт на селскостопански артикули от Украйна, оповестява в. " Дейли Сабах ".

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разгласи, че съветският му колега Сергей Лавров ще посети Турция с военна делегация на 8 юни.

В телефонен разговор с президента Реджеп Тайип Ердоган през вчерашния ден съветският му сътрудник Владимир Путин уточни, че Русия е подготвена да улесни безпрепятствения експорт на зърно от украинските пристанища в съгласуваност с Турция.

Чавушоглу изясни, че продължава работата с Организация на обединените нации за реализиране на споразумение за основаване на кулоар от Черно море, само че проблемите сред Москва и Киев остават.

Той съобщи, че Организация на обединените нации е предложила да се създаде съвместен механизъм за наблюдаване на морския маршрут, като Турция е отворена за концепцията.

Турският министър означи, че Русия желае да бъдат отстранени някои западни наказания, ориентирани към нейния осигурителен бранш.

Руският президент Владимир Путин към този момент съобщи, че Русия е подготвена да способства за разрешаването на продоволствената рецесия, само че едвам откакто бъдат премахнати политически стимулираните наказания.

От своя страна Киев нарече  " изнудване на цялата интернационална общественост "  думите на съветския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, че Москва може да обмисли повдигане на блокадата на пристанищата в Черно море в подмяна на анулация на част от антируските наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР