Анкара директно обвини Рияд за убийството на саудитския журналист Джамал

...
Анкара директно обвини Рияд за убийството на саудитския журналист Джамал
Коментари Харесай

Убийството на Хашоги е поръчано от най-високо ниво в Рияд, заяви Ердоган


Анкара непосредствено упрекна Рияд за убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги. В публикация, оповестена във вестник " Вашингтон поуст ", президентътна Турция Реджеп Ердоган написа, че заповедта за деяние е пристигнала от най-високо равнище. Ердоган написа още, че турското другарство с Рияд не значи, че Турция може да си затвори очите за убийството на журналиста, съобщи Българска национална телевизия.

В публикацията на Реджеп Ердоган написа, че запoведта за убийството на Джамал Хашоги е пристигнала от " най-висшите равнища на саудитското държавно управление ", акцентира другарските връзки сред Турция и Саудитска Арабия и добавя, че не има вяра саудитския крал Салман да е знаел за подготвяното нападение. Ние знаем, че причинителите са измежду 18-те обвинени, арестувани в Саудитска Арабия, написа още турският държавен глава. По думите му журналистът, един от критиците на властта в Саудитска Арабия, е бил погубен " невъзмутимо от ескадрон на гибелта ". Кукловодът, който стои за убийството, би трябвало да бъде оголен, написа Ердоган.

Според него през последния месец Турция е направила всичко допустимо, с цел да осветли случилото се в дипломатическата задача на Кралството в Истанбул. Джамал Хашоги изчезна от консулството на 2 октомври. Първоначално прикритото ликвидиране обтегна връзките сред Рияд и интернационалната общественост. Тленните остатъци на Хашоги към момента не са открити. Според представител на турските управляващи откакто е било разчленено, тялото на журналиста е било залято с киселина. Във Вашингтон се състоя възпоменателна гала в памет на саудитския публицист. А наблюдаващи показват, че публикацията на Ердоган е оповестена във " Вашингтон поуст ", изданието, където Хашоги имаше лична колонка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР