Анимационният хит на Universal, създаден съвместно с Nintendo и Illumination

...
Анимационният хит на Universal, създаден съвместно с Nintendo и Illumination
Коментари Харесай

Супер Марио счупи рекордите за филмова адаптация на видеоигра

Анимационният шлагер на Universal, основан взаимно с Nintendo и Illumination – „ Супер Марио Bros.: Филмът “, към този момент е най-печелившата кино акомодация на видеоигра за всички времена. И това не е изненада, считат в собствен разбор от MerketWatch, въпреки всичко Марио е експерт в събирането на златни монети, нали?

„ Супер Марио Bros.: Филмът “ покрива упованията, откогато за първи път влезе в киносалоните на 5 април, печелейки 1,02 милиарда $ в международния боксофис единствено за 26 дни.

„ Още преди стартирането си анимационната акомодация на емблематичния франчайз Super Mario Bros. на Nintendo, продуцирана от Illumination и Universal Pictures, не се очакваше да бъде неуспех - въпреки всичко Марио е международна звезда и един от най-продаваните франчайзи за видеоигри в света от към 40 години насам. Но през последните няколко седмици прозорливите водопроводчици Марио и Луиджи чупят върхове в боксофиса по същия метод, по който техните аватари от видеоигрите с лекост трансформираха гейминг промишлеността “, написа в своя разбор MarketWatch.

През дългия великденски уикенд, когато се организираха доста от премиерните прожекции в световен мащаб, филмът за двамата водопроводчици е събрал 204,6 млн. $ в Съединени американски щати и 375,6 млн. $ в целия свят. Филмът оглавява класацията за продажба на билети в Съединени американски щати в продължение на четири следващи уикенда.

От историческа позиция, филмът за Марио и Луиджи изпреварва втората серия на „ Замръзналото кралство “, трансформирайки се в анимационният филм с най-хубав старт в историята.

Продукцията е и най-големият блокбъстър, въодушевен от видеоигра, като съвсем удвоява световните доходи на втория най-печеливш от тази категиория - " Покемон " от 2019 година с 433 млн. $.

Претендент за най-касов филм на 2023

" Най-голямата изненада беше инерцията на кино лентата ", споделя Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор в Comscore, пред MarketWatch. " Вторият му уикенд беше величествен. "

Експертът изяснява, че при филм с премиера в мащабите на „ Супер Марио Bros.: Филмът “ нормално продажбите на билети спадат с към 60% през идната седмица, защото ползата понижава. Просто хората, които в действителност са желали да гледат въпросния филм, към този момент са го гледали.

Но през втория уикенд ползата към историята за Марио и Луиджи е паднал единствено с към 40%, което съгласно Дергарабедян е " съвсем нечувано ". Подобна мощ на задържане допуска " безспорен възторг и наново гледане ", споделя той.

Нещо повече, новият филм от паметния гейминг франчайз е ранен кандидат за един от най-касовите филми на 2023 година - нещо, което надалеч не съумя да реализира отхвърлената от рецензията игрална акомодация от 1993 година, в която Боб Хоскинс влиза в ролята на Марио, а Джон Лекисамо в тази на Луиджи.

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР