Ани Александрова е новият директор на Националната експертна лекарска комисия,

...
Ани Александрова е новият директор на Националната експертна лекарска комисия,
Коментари Харесай

Националната експертна лекарска комисия с нов директор

Ани Александрова е новият шеф на Националната експертна лекарска комисия, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Александрова е назначена от през днешния ден, със заповед на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Ани Александрова е приключила право в Нов български университет през 2005 година Магистър е и по корпоративен надзор и стопански разбори, като квалификационната степен е добита през 2015 година във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси.

От април 2020 година до момента Ани Александрова е началник „ Обществени поръчки “ в „ Информационно обслужване “ АД. От август 2012 година до август 2019 година е шеф „ Човешки запаси “ и шеф „ Правна активност “ в „ Транспрес “ ООД. От октомври 2007 година до август 2012 година е била старши юрист в адвокатски съдружия, както и юрист на свободна процедура. В този интервал предмет на професионалната ѝ активност са процесуално посланичество по търговски, цивилен и административни каузи, регистрация и пререгистрация на търговски сдружения, посланичество по трудови каузи и други В интервала 2006 година - 2007 година Александрова е основен юрист в строително-инвестиционна компания. Владее британски и испански език.

Договорът с досегашния шеф на НЕЛК доктор Кънчо Райчев е преустановен през днешния ден, по взаимно единодушие.

Националната експертна лекарска комисия е здравно заведение - юридическо лице, на бюджетна прехрана към министъра на опазването на здравето, със седалище София. НЕЛК е органът, пред който се апелират експертните решения постановени от териториалните експертни лекарски комисии /ТЕЛК/ на територията на цялата страна. Медицинските досиета постъпват в НЕЛК посредством районните картотеки за медицински експертизи. НЕЛК реализира диагностични и експертни функционалности по проблемите на здравната експертиза, както и експертни, контролно-методически и консултативни действия във връзка с по-долустоящите органи на здравната експертиза.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР