Англоезичната платформа за стартъп и технологични новини от региона The

...
Англоезичната платформа за стартъп и технологични новини от региона The
Коментари Харесай

Медийната платформа The Recursive привлече 450 хил. евро инвестиция

Англоезичната платформа за стартъп и софтуерни вести от района The Recursive затвори първия си капиталов рунд в размер на 450 хиляди евро. Сумата е обезпечена от общо шестима частни вложители, като задачата на екипа е да ускори позиционирането си в Гърция и Западните Балкани.
Година на напредък
Платформата The Recursive ( " Рекурсив медия " ) е учредена при започване на 2021 година от Ирина Обущарова и Етиен Йовчев с концепцията да отразяват вести и събития от динамичната предприемаческа и софтуерна екосистема в района. За да доближат до по-широка публика, те разгласяват текстовете си на британски език. Желанието им е да навлязат в дълбочина в протичащото във всяка страна, като за задачата уголемяват екипа си с изключение на в България и с репортери в разнообразни точки от района. Към момента екипът се състои от общо 11 души, измежду които публицисти в Букурещ и Скопие.

Бизнес моделът на The Recursive се разграничава от обичайния модел за финансиране на медии. В платформата няма реклами, а вместо това екипът предлага услугата маркетинг през наличие за рекламодатели от софтуерния бранш. За задачата те основават вътрешно звено, което работи като организация. " Консултираме клиентите на равнище информационна тактика и сътворяваме разнообразни рекламни формати от текст, през видео, до образуване на събития. Основно вършим акции за нашата платформа, само че предлагаме рекламната ни услуга и настрана ", разяснява пред " Капитал " Обущарова. Малка част от приходите на The Recursive идва и под формата на дарения за развиване на уеб страницата.
Първа инвестиция
Една година след основаването на платформата екипът затваря първия си капиталов рунд от 450 хиляди евро. По-голямата част от тях са обезпечени от фонда Hellen`s Rock и капиталовата компания на Христо Христов HR Capital. В рунда като бизнес ангели вземат участие още един от съоснователите на " Телерик " Васил Терзиев, Димитрис Калаврос-Гусиу, Пресиан Каракостов и Филипос Закопулос. Всички вложители получават дял от бизнеса на The Recursive, като след рунда създателите остават с мажоритарна благосъстоятелност от сдружението. " Важно е да се знае, че те нямат въздействие върху публицистичната ни работа. Избрахме вложители, които не биха ни употребявали, с цел да стартират лични тематики в платформата ", декларира Ирина Обущарова.
Реклама
Като съществена причина за инвестицията си Христо Христов показва екипа зад The Recursive и капацитета бизнесът им да се развие на редица непознати пазари. " За това малко време те към този момент съумяват да вършат интернационален бизнес. Те не са медийна компания, а по-скоро платформа на софтуерната общественост за шерване на триумфите. По-близо са до обществена мрежа ", разяснява той пред " Капитал ".

От The Recursive ще вложат част от инвестицията за определяне на медиата в Гърция и Западните Балкани. За задачата ще наемат още един сътрудник, който да отразява локално екосистемата от южната ни съседка. " Искаме да усъвършенстваме и другата ни платформа - Growth Club, в която фирмите могат да си основават профили за спомагателна видимост и връзка си вложители и публицисти. В нея могат да разгласяват и лични бизнес вести ", добавя съоснователката. Част от свежия капитал младата компания ще употребява и за маркетинг.

Целите на екипа са да разрастват покритието на медийната платформа в района и да основават софтуерни и бизнес общности. От позиция на вложителите по думите на Христо Христов бизнес задачата е идващият рунд за компанията да бъде в размер на 1.5 млн. евро.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР