Английският лекар д-р Питър Харпър от Онкологична клиника в Лондон

...
Английският лекар д-р Питър Харпър от Онкологична клиника в Лондон
Коментари Харесай

Спираш цигарите, печелиш три години живот 


Английският доктор доктор Питър Харпър от Онкологична клиника в Лондон удостовери, че неправилният метод на живот е главен проблем на публичното здраве. Седем от всеки 10 смъртни случаи са породени от метода на живот, в числа 41 милиона души в света умират от болести, свързани с метода на живот. Тютюнопушенето е съществена причина за смъртност в международен мащаб, като води до 7,2 милиона смъртни случаи годишно.

Модерните други възможности на стандартните цигари понижават токсичността за потребителите до 10 пъти, демонстрират данните от полско изследване на публичното здраве, оповестено от пулмолога проф. Анджей Фал. Той изяснява, че резултатът на понижаване на вредата не е идентичен при всички други възможности на цигарите, като някои от тях дават по-добри резултати. Намалена токсичност се следи преди всичко при никотиновите лепенки, следвани от продуктите за орална приложимост, спрейовете за нос, електронните цигари, тютюна за дъвчене и бездимните или нагреваеми тютюневи произведения. Силно токсични са наргилетата, пурите и лулите, а пуретите и цигарите са най-токсични. Проф. Фал разяснява, че в случай че хората не могат да спрат изцяло да пушат, е по-добре да преминат на опция с понижена токсичност.

Тарик Сафуат, професор по пулмология от Университета на Кайро, разяснява по този начин ролята на нововъведенията в региона на тютюна за възстановяване на публичното здраве: „ Приехме въвеждането на дискови спирачки, защитни колани и въздушни възглавници в колите. Защо да не приемем и никотиновите дъвки, лепенки или инхалатори, които оказват помощ на пушачите, които желаят да спрат, само че не могат да го създадат без външна помощ? Тютюнът, несъмнено, е взаимозависимост, само че анализът, осъществен от Американската организация по храни и медикаменти (FDA) на Съединени американски щати демонстрира, че бездимни артикули като IQOS понижават канцерогенните субстанции с над 90%”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР