Английският гранд премина с лекота през Лестър, побеждавайки с 0:3

...
Английският гранд премина с лекота през Лестър, побеждавайки с 0:3
Коментари Харесай

Челси направи Лестър безпомощен и се откъсна на върха

Английският гранд мина с лекост през Лестър, побеждавайки с 0:3 като посетител в откриващия мач на 12-ия кръг във Висшата лига. " Сините " тотално надиграха " лисиците " на " Кинг Пауър Стейдиъм " и справедливо завоюваха срещата, в която домакините съвсем не сътвориха закани за вратата на Едуар Менди.
Още в четвъртата минута Бен Чилуел уцели гредата на Лестър, а 10 минути по-късно Антонио Рюдигер откри резултата в интерес на Челси. Малко по-късно Нголо Канте и Мейсън Маунт пропиляха по един добър късмет за " сините ". В 25-ата минута Лестър стигна до гол посредством Адемола Люкман, който обаче бе анулиран заради засада.
Три минути по-късно Челси удвои преднината си след великолепен гол на Нголо Канте, който сътвори страховит пробив и нанесе прелестен удар отвън пеналтерията. До края на полувремето Лестър не съумя да провежда нищо рисково, като се прибра на почивката без насочен прецизен удар към вратата на Челси.

През втората част Челси продължи да е по-опасният тим на терена, като Бен Чилуел и Калъм Хъдсън-Одой бяха първите, заплашили вратата на " лисиците ". В 64-ата минута пристигна едно от дребното положителни положения за гол в мача за Лестър, откакто Даниел Амартей опита мощен удар от отдалеченост, само че Менди се отличи с брилянтна интервенция.
В 71-вата минута Челси стигна до трето попадение посредством Кристиан Пулишич, който съумя да се освободи от опеката си в наказателното поле, с цел да получи пас от Хаким Зиеш и да приключи. В идващите 15-на минути на три пъти попадения на Челси бяха отменяни поради засади.
С успеха Челси усили преднината си на върха в класирането, където е с 29 точки - с шест повече от втория Манчестър Сити, който в неделя се изправя против Евертън. Лестър остава на 12-о място с 15 пункта.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР