Английската театрална трупа Аут ъф дъ форест(Out of the forest),

...
Английската театрална трупа Аут ъф дъ форест(Out of the forest),
Коментари Харесай

Англичани поставят пиеса за Борис III

Английската театрална натрупа " Аут ъф дъ форест " ( " Out of the forest " ), приготвя пиеса за цар Борис III със заглавие " Краткият живот и мистериозната гибел на Борис III, цар на българите ". Тя ще се играе по време Единбургския интернационален фестивал през август, съобщи Българска телеграфна агенция. Пиесата ще бъде показана и в посолството на България в Лондон в края на юли и началото на септември - преди и след фестивала в Единбург.

Автор на пиесата е Джоузеф Кулен, който играе и ролята на цар Борис III. Спектакълът включва български и еврейски национални песни, изпълнявани онлайн. " Краткият живот и мистериозната гибел на Борис III, цар на България ", е част трагичната европейска история на 20 век, която напомня по какъв начин 50 000 българи евреи са избавени от депортация и гибел, само че техният живот е обезщетен с последвалата крах на българския цар, който умира при неизяснени условия. История, която светът е не запомнил ", написа в анотацията към пиесата.

" Няма по-добро време от сегашното да се показа тази история, когато антисемитизъм в Обединеното кралство и Европа нараства, да не приказваме за спора, който се случва в Украйна ", написа създателят. " България тогава се опълчи, когато никой различен не го направи - за какво? ", добавя той.

" Проницателен сюжет, остроумен комизъм и превъзходни музикални интермедии. Независимо дали сте почитател на джаза, фен на историята или просто някой, който обича да улавя истории от същинския живот, това би трябвало да се види ", споделя внукът на Борис III Кирил Сакскобургготски.

Пиесата ще може да се гледа в спектакъл " Плезънс " (The Pleasance), който е измежду първите три най-предпочитани места на фестивала в Единбург и е с доста конкурентна програмна. Спектакълът ще бъде показан на сцената " Куин дом " (Queen Dome), която има 174 места.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР