Англия спечели с 3:0 срещу Уелс в дербито на Британия

...
Англия спечели с 3:0 срещу Уелс в дербито на Британия
Коментари Харесай

Англия надви Уелс с 3:0 в британското дерби на Мондиала

Англия завоюва с 3:0 против Уелс в дербито на Британия на международното състезание по футбол в Катар. Два гола за триумфа вкара Маркъс Рашфорд, а един път се разписа и Фил Фоудън.

Победата обезпечи на англичаните първото място в група " В " със 7 точки и класиране на осминафиналите на Мондиала, където те ще срещнат първенеца на Африка Сенегал. Уелс пък завършва първото си присъединяване на международно състезание от 1958 година насам със единствено 1 точка и последното четвърто място в групата.

Мениджърите и на двата тима - Гарет Саутгейт на Англия и Робърт Пейдж на Уелс, заложиха на по-офанзивни стартови единайсеторки по отношение на мачовете от втория кръг на груповата фаза, в които Англия направи 0:0 със Съединени американски щати, а Уелс загуби с 0:2 от Иран. Това се изрази във включването на Маркъс Рашфорд и Фил Фоудън за Англия, както и в избора на Пейдж с Гарет Бейл, Кийфър Мур, Дан Джеймс и Аарън Рамзи по едно и също време в офанзива.

Промените обаче се оказаха по-ползотворни за европейските вицешампиони от Англия, които още от началните минути на дуела натикаха противника си надълбоко в неговата половина. Най-добрата опция за гол през първото полувреме се откри пред Маркъс Рашфорд в 10-ата минута. Нападателят на Манчестър Юнайтед бе изведен по превъзходен метод от Хари Кейн зад тила на отбраната на Уелс, само че вратарят Дани Уорд излезе и избави с тяло удара на противника си.

До края на първата част играта бе компактно в половината на " драконите ", само че " трите лъва " по този начин и не съумяха да намерят път към вратата на Уорд. От своя страна неговият сътрудник Джордан Пикфорд скучаеше в наказателното поле на Англия и нямаше нито една обстановка, в която да се намеси.

Второто полувреме стартира с изненадваща промяна в състава на Уелс. От игра излезе капитанът на отбора Гарет Бейл и това като че ли прекърши характера на отбора.

Англия се възползва незабавно от напускането на най-хубавия състезател на противника и вкара два гола единствено в границите на 120 секунди. В 50-ата минута Рашфорд осъществя зрелищен гол непосредствено от директен свободен удар, а две по-късно той открадна топката от краката на Бен Дейвис. Тя попадна у Хари Кейн, който с паралелно центриране по земя откри на втора греда изцяло непокрития Фил Фоудън и за халфа на Манчестър Сити не бе проблем да се разпише за 2:0.

Англия продължи да нападна безспирно към вратата на Уорд и в 68-мата минута Рашфорд направи резултата типичен. Играчът на Манчестър Юнайтед проби в наказателното поле отляво и с диагонален удар прокара топката сред краката на защитник на Уелс и сред тези на вратаря Уорд за 3:0.

Четири минути по-късно Рашфорд можеше да запише и хеттрик, само че този път Уорд мазета с крайник рисковия му удар.

До края на дуела играта бе по-спокойна, като и на двамата тима бе ясно, че мачът към този момент е решен. Централният бранител Джон Стоунс можеше да вкара и четвърти гол за Англия в добавеното време, само че от близка отдалеченост стреля с левия крайник над вратата.

Среща от третия кръг на група " В " на международното състезание по футбол в Катар:

Уелс - Англия - 0:3 (0:0)

 

голмайстори: 0:1 Маркъс Рашфорд 50, 0:2 Фил Фоудън 52, 0:3 Маркъс Рашфорд 68

стадион: " Ахмад бин Али ", Ал Раян
фенове: 43 500
основен арбитър: Славко Винчич (Словения)

жълти картони:
- за Уелс: Дан Джеймс, Аарън Рамзи
- за Англия:

сформира:
Уелс (4-2-3-1): Дани Уорд - Неко Уилямс (36-Конър Робъртс), Крис Мефам, Джо Родън, Бен Дейвис (59-Джо Моръл) - Джо Алън (81-Рубин Колуил), Етън Ампаду - Гарет Бейл (46-Бренън Джонсън), Аарън Рамзи, Дан Джеймс (77-Хари Уилсън) - Кийфър Мур
управител: Робърт Пейдж

Англия (4-3-3): Джордан Пикфорд - Кайл Уокър (57-Трент Алекзандър-Арнолд), Джон Стоунс, Хари Магуайър, Люк Шоу (65-Кийрън Трипиър) - Деклан Райс (58-Калвин Филипс), Джордан Хендерсън, Джъд Белингам - Фил Фоудън, Хари Кейн (58-Калъм Уилсън), Маркъс Рашфорд (76-Джак Грийлиш)
управител: Гарет Саутгейт

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР