Англичанин, отдавал общинското си жилище чрез платформата за апартаменти под

...
Англичанин, отдавал общинското си жилище чрез платформата за апартаменти под
Коментари Харесай

Глобиха 100 000 паунда англичанин, давал под наем общинското си жилище чрез платформа

Англичанин, отдавал общинското си жилище посредством платформата за жилища чартърен Airbnb, бе санкциониран със 100 000 паунда, оповестиха " Таймс " и Би Би Си, представени от offnews.bg.

Жилището се намира в централната част на Лондон и е привлекателно за туристи. След като казусът излязъл нескрито, на 37-годишния наемател е било отнето правото да употребява жилището.

Мъжът на име Тоби Харман се подвизавал в платформата Airbnb под подправеното име Лара.

Студиото в квартал " Виктория " се предложило за наемане онлайн от 2013 година и е получило над 300 ревюта от клиенти, разгласи общинският съвет в Уестминстър.

Далаверата на Хартман е засечена от програмен продукт против измами, който попаднал на първото име на " хазяина " в мненията под офертата и го свързал с адреса. Последвала инспекция на банковата сметка на причинителя. Оттам станало видно, че той е получавал заплащания от Airbnb от няколко години.

Мъжът е изправен пред съда и изселен от жилището. Наложена му е санкция от малко над 100 000 паунда за противозаконна облага.

Пред Би Би Си от онлайн платформата за нощувки са декларирали, че са премахнали офертата за този апартамент.

" Често подсещаме на домакините да имат поради разпоредбите по места, включително тези за жилищното подкрепяне ", споделя представител на компанията.

От думите му излиза наяве, че Airbnb работи с лондонското кметство и поддържа концепцията на кмета за система за регистрация, която да помогне на локалната власт да контролира краткосрочното отдаване на жилища.

Общинският съвет в Уестминстър разяснява, че сега ревизира към 1500 жилища в региона за отдаване на туристи.

" Целта на общинските жилища е да обезпечат толкоз нужния дом на нашите поданици, а не да генерират приходи за нечестни наематели ", декларира представител на кметството. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР