Ангелски крила, златни корони, кръстове и везани плащове се носеха

...
Ангелски крила, златни корони, кръстове и везани плащове се носеха
Коментари Харесай

Католически символи завладяха тазгодишната Мет Гала

Ангелски крила, златни корони, кръстове и везани плащове се носеха по аления килим на тазгодишната благотворителна вечер Мет Гала в Ню Йорк, написа CNN.

Всяка пролет грандиозното събитие служи за разкриване на пролетния сезон в института за костюми към Музея на изкуството „ Метрополитън ” в Ню Йорк. Стотици звезди се появят, облечени по авансово оповестена тематика. 

Тази година вечерта бе под надпис " Небесни тела: модата и католическото въображение ". Изборът на религиозна тематика даде мотив на именити фешън корифеи да развихрят въображението си, с цел да приготвят неповторими костюми за звездите, присъстващи на вечерта. Сред пременените бяха и съпредседателите на журито: Риана, Амал Клуни, Донатела Версаче и Анна Уинтур.

Певиците Кейти Пери и Риана носеха някои от най-запомнящите се ансамбли за вечерта. Пери бе поставила големи благ крила, съчетани с мини рокля от Версаче, а Риана се бе трансформирала в женски еквивалент на папата, носейки костюм, затрупан с перли и тога, проектирана от Маржиела.

Наградената с " Еми " писателката Лена Уейт изпъкваше с плащ в отенъците на дъгата, основан от Каролина Херера. 

Тазгодишното шоу ще насочи вниманието към модата и творбите на средновековното изкуство. Тематичната галерия на папски халати и аксесоари, заети от Ватикана, ще се появят паралелно до дизайнерските творби на Dolce & Gabanna, Versace, Chanel, Balenciaga и Valentino. Изложбата ще отвори порти за обществеността на 10 май и ще завърши на 8 октомври 2018 г. 

 

 

Потопете се за малко в " небесната " атмосфера на Мет Гала 2018 със следващта фотогалерия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР