Ангела Меркел защити миграционната политика на правителството й в първата

...
Ангела Меркел защити миграционната политика на правителството й в първата
Коментари Харесай

Миграцията решава съдбата на Европа, предупреди Меркел пред Бундестага

Ангела Меркел отбрани миграционната политика на държавното управление й в първата си тирада пред Народното събрание след постигнатия компромис с вътрешния министър Хорст Зеехофер , написа " Гардиън ".

 Орбан отворен за двустранна договорка за мигрантите с Меркел
Орбан отворен за двустранна договорка за мигрантите с Меркел

Иска усилване на отбраната на външните граници на Европейски Съюз

По-рано тази седмица двамата реализираха компромис по миграционния въпрос.

 Снимка 366518
Източник:

 Меркел и Зеехофер избавиха обединението Обновена
Меркел и Зеехофер избавиха обединението

Има единодушие по миграцията, Зеехофер не подава оставка…

Канцлерът на Германия отбрани компромисното съглашение сред Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз за основаване на директни зони по южната граница на страната за ускорено депортиране на бежанци. Меркел счита, че миграцията би трябвало по-добре да бъде контролирана.

" Трябва да установим по-голяма регулация за всеки вид миграция, тъй че хората да знаят, че законът и редът се ползват ", сподели тя пред препълнения Бундестаг. Според изданието речта имаше за цел да покаже, че тя към момента управлява нещата след публикуваните спекулации през последните дни, че 13-годишното й канцлерство завършва.

 Зеехофер скочи: Меркел е канцлер поради мен
Зеехофер скочи: Меркел е канцлер поради мен

Нямало да се остави да бъде уволнен от подобен канцлер

 Снимка 366516
Източник:

Подчертавайки, че миграцията е " световен проблем, изискващ световно решение " и че страните не могат да се оправят сами, Меркел акцентира, че бъдещето на Европейски Съюз зависи от това какво решение ще бъде взето.

" Как ще се оправим с мигрантския въпрос ще предопредели дали Европейски Съюз ще продължи да съществува в бъдеще ", разгласи тя, като има поради опитите да си обезпечи съглашения с други страни членки на съюза да одобряват мигранти.

 Меркел ще избавя обединението
Меркел ще избавя обединението

Зеехофер плаши с оставка

 Снимка 366514
Източник:

В същото време тя акцентира нуждата от по-ефективна защита на външните граници на Европейски Съюз , както и подписване на съглашения за партньорство с африкански страни за прекъсване на незаконната имиграция и стопански мигранти.

 Консервативните сътрудници на Меркел недоволни от контрактуваното за мигрантите
Консервативните сътрудници на Меркел недоволни от контрактуваното за мигрантите

Зеехофер е споделил пред управлението на партията, че не е благополучен

Но Меркел, която наподобява изморена и бледа след няколко маратона в Брюксел и Берлин по проблема за миграцията, беше атакувана от съвсем всички партии, изключително от опозиционната " Алтернатива за Германия ", чиито водач Алис Вейдел изиска оставката на канцлера.

" При вашето ръководство Германия се трансформира от мотор и поръчител на непоклатимост във лидер на безпорядък ", нападна тя. Вейдел има поради борбата сред Меркел и Зеехофер, наричайки я " неприличен спектакъл ". Според нея Германия се е трансформирала в " лудница, централата е канцлерството ". Вейдел прикани Меркел да " постави завършек на тази покруса, апелирам ви, подайте си оставката ".

 Меркел осигурила съглашения с 14 страни за бързо връщане на мигранти
Меркел осигурила съглашения с 14 страни за бързо връщане на мигранти

Гърция и Испания са сключили тристранно съглашение с Германия

Кристиан Линднер, водачи на свободните демократи, упрекна Меркел, че се е провалила в намирането на приемливо решение за бежанската политика на държавното управление от лятото на 2015 година Той също по този начин атакува канцлера, че не се е съветвала със социалдемократите , които би трябвало да решат дали утвърждават директните зони.

Стана ясно, че Зеехофер ще пътува до Австрия в четвъртък в опит да контракти съглашение с австрийския канцлер Себастиан Курц.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР