Ангел Заберски трио представя третия си албум Like Jazz на

...
Ангел Заберски трио представя третия си албум Like Jazz на
Коментари Харесай

Ангел Заберски трио представя третия си албум на 6 октомври

Ангел Заберски трио показва третия си албум Like Jazz на 6 октомври с два концерта в НДК. Проектът „ Романтични пиеси “ включва типичен пиеси в джаз вид.
„ В своята кариера като музикант постоянно съм бягал от егоистичната музика. Това, което сътворявам като музика желая да доближава до публиката и тя да го асимилира по един прелестен метод. Защото има такава музика, когато композиторът или изпълнителят са затворени в себе си и това, което вършат, го вършат просто с цел да се случи, тъй като те желаят по този начин. Винаги се стремя, работейки, да върша такава музика, която не е selfish и считам, че го реализирах с тези транскрипции на извънредно известни мелодии “, показа Ангел Заберски в предаването „ Хоризонт до обед “.

По думите му „ джазът е интелектуална музика, само че има и един различен джаз, който в случай че видиш, че хората си потропват с крайник, тактуват си, е доста хубаво. “

„ Когато бях възпитаник, никак не ми се свиреха типичен творби на ударни принадлежности. За мен тогава, на тази възраст всичко беше доста отнесено и доста нереално, не толкоз налично до моето схващане. Но трябваше да мина през този материал и в този момент това ми оказва помощ ужасно “, описа Стоян Янкулов – Стунджи.

„ Моето присъединяване, това, което съм направил в албума, идва след целия труд, който първо Ачо постави като планове, като обработки. Аз за себе си счетох, че е добре да се срещна с истинските произведения, по какъв начин звучат. Слушайки ги, изпитвах своите страсти, усещания, хрумвания – какво ми разказваше тази музика “, уточни Борис Таслев.

Повече за плана чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР