Ангел Русев стана европейски шампион в категория до 55 кг.

...
Ангел Русев стана европейски шампион в категория до 55 кг.
Коментари Харесай

Въпреки тежка контузия - Ангел Русев е европейски шампион

Ангел Русев стана европейски първенец в категория до 55 кг. на шампионата на Стария континент по повдигане на тежести в София. Българинът завоюва четвърта европейска купа в кариерата си след триумфите си през 2021, 2022 и 2023 година
Прочетете още
Успехът пристигна с огромна воля, защото при втория си опит в изхвърлянето Русев получи травма в рамото. Въпреки това 22-годишният ни щангист сподели класа и съумя да завоюва с единствения си сполучлив опит в изтласкването. Страхотно показване и за младия Джан Зарков, който се окичи с бронзовия орден след чудесни шест сполучливи опита.

Русев влезе като безспорен любимец в категорията и започва с доста лек опит на 105 кг. Във второто си излизане на подиума българинът съумя да запише триумф на 109 кг, само че получи контузия в рамото, като даже в началото опитът му бе даден като несполучлив, само че след обзор от съдиите получи три бели светлини. В третия си опит Русев не съумя да се оправи със 111, откакто очевидно изпитваше физически проблем. 

В изтласкването Русев съумя да се събере и излезе да подвига, откакто всички останали към този момент бяха завършили и се оправи със 135кг., което му даде дуел от 244 и бе задоволително за златния орден. Русе излезе и за втори опит на 140, само че казусът в рамото се оказа прекомерно огромен. Третият опит бе отхвърлен от първенеца, защото към този момент купата бе в ръцете му.

Чудесна изненада бе и представянето на Зарков, който записа безгрешно съревнование. В изхвърлянето 17-годишният ни гений записа триумфи на 95, 99 и 102 кг, което му отреди осма позциия на почивката. В изтласкването Джан се показа чудесно и сграбчи сребърен орден след Русев със 123, 129 и 133 кг. Така с дуел от 235 кг. Зарков извоюва бронза - на девет кг от първенеца и на шест от втория Рамини Шамилишвили от Грузия.

 

 

Снимка: Sportal.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР