Ангел Грънчов отдели няколко минути от свободното си време, за

...
Ангел Грънчов отдели няколко минути от свободното си време, за
Коментари Харесай

Ангел Грънчов пред ТОПСПОРТ: В ЦСКА спечелихме не просто една купа, а и сърцата на феновете

Ангел Грънчов отдели няколко минути от свободното си време, с цел да показа с читателите на ТОПСПОРТ спомените си от последния огромен триумф за ЦСКА - спечелването на Купата на България.

Централният бранител бе основна, съществена част от гръбнака на отбора, извървял целия път от дъното на футбола ни, до триумфа с трофея.
 От дъното на футболния пъкъл, до изковано със златни букви място в
От дъното на футболния пъкъл, до изковано със златни букви място в " алената " история!

Когато ЦСКА извървя немислимия път от аматьорския футбол до спечелването на Купата на България

Грънчов стартира кариерата си в юношеската школа на Левски (Елин Пелин), след което минава в ДЮШ на ЦСКА. Привикан е в първия състав на " армейците " през 2010, като остава до края на 2013 година Официален дебют с първия състав на ЦСКА прави в надзорен мач на 19 септември 2010 година, влизайки през втората част в инспекцията против Спортист (Своге). По това време треньор е Гьоре Йовановски. През 2011 година също взе участие в доста контролни мачове на първия тим, а през януари 2012 година е част от тима, пътувал и спечелил шампионат в Либия, под управлението на Димитър Пенев.

Отбелязва първия си гол за " алените " на 11 март 2012 година, при успеха над Калиакра с 3:1. През цялата 2014 играе за Локомотив (Пловдив), след което минава в Славия. През лятото на 2015 още веднъж е притеглен в ЦСКА, където остава за един сезон като печели Купата на България за 2015/16 и първо място в Югозападна В група. През декември 2019 подписва с македонския Академия Пандев.
 Снимка 243230
Източник:

Ето какво показа пред медията ни някогашният " армеец ":

Как се справяте ти и фамилията ти в този сложен за всички интервал?

- Приемаме го за нещо краткотрайно. Естествено, желаеме да се върнем към естествения метод на живот. Но за всички е мъчно, освен за спортистите.

Успяваш ли да поддържаш добра физическа форма в комфорта на личния си дом?

- До известна степен карантината се оказа нещо позитивно за мен, тъй като имах контузия. Изпитвах болки в горната част на прасеца и нямаше по какъв начин да проведа естествен рехабилитационен развой, заради създалите се условия. Сега се пробвам да бъда оптимално деликатен, само че не спирам да подкрепям форма. Тренирам главно горната част от тялото, а в същото време карам и колело. Задължително е да се поддържа добър метаболизъм и кондиция, тъй като въпреки всичко ние сме експерти. Въпреки че, съгласно мен, това важи с цялостна мощ и за елементарните хора, които концентрират напъните си в друга социална сфера.
 Снимка 415071
Източник:

Как се промени професионалната ти кариера след края на престоя ти в ЦСКА?

- Случиха се доста неща. Преминах през състава на Нефтохимик, където обаче знаете какво се случи и каква орис сполетя клуба. След това пристигна и може би най-голямата неточност в кариерата ми. Престоят в Полша. Книга може да се напише за всичките ни инциденти там. Нещата изглеждаха отлично в самото начало. В продължение на 5-6 кръга нямаше никакви индикации, че ще последва това, което се случи. В един миг се оказахме с Момчил Цветанов ненужни на клуба. Особено към него, макар че бе мечтан неистово от шефовете на тима, беше демонстрирана злост, която не можеше да бъде обяснена. Не съм сигурен дали повода не беше в някой от тези, които спомагаха за прекосяването ни там или нещо друго. Но обстоятелствата бяха извънредно неприятни за нас. Оказа се, че сме главният проблем на тима. Треньорът раздели отбора на групички и ангажира някои от съотборниците с необяснимата за нас задача да насочват всичко против нас. Каквото и да се случеше, ние бяхме посочвани за виновни. Давам ви различен образец - щяха да ни обезпечат клубна квартира. А по-късно се оказа, че " всичко било заето ". Което несъмнено надали отговаряше на истината. После пък не знаехме добре езика и това бе пречка. Уверявам ви, че бяхме наясно с някои по-специфични думички, които ни дадоха да разберем, че нещата няма да се случат за нас в този тим. Бяхме пратени във втория състав. Но не си представяйте наш втори тим, построен най-вече от запаси, чакащи късмет за изява. Нищо сходно. В техните втори сформира играят футболисти, които нямат никакъв късмет за реализация. Нямате визия по какви терени играехме. Срещу противници, които бяха към момента деца. А нашите съотборници в този спонтанен втори отбор пиеха вода от една гумена туба... По какви полянки сме играли, бедна ви е фантазията. Представете си шесто равнище на даден футбол и ще ви стане ясно защо иде тирада.
 Снимка 304396
Какво предприехте? Какви ограничения можехте да вземете?

- Опитахме се по правосъден път да си възстановим местата в първия отбор и да получим обезщетение, само че не успяхме да го създадем. След това Момчил получи опцията да отиде в Славия и се възползва. Аз също бях покрай трансфер, само че не се случи, тъй като към този момент водех подготовка с различен клуб, а и не знаех по какъв начин ще приключи обстановката с поляците. След това избрах краткотраен вид, който удовлетворяваше всички страни, а и ми позволяваше да съм покрай фамилията си. Миньор (Перник). Там безусловно се разбрахме на едно сядане, за няколко минути с Кайзера и екипа му. След това прекосих в косовския Фламуртари, а понастоящем съм футболист на Академия Пандев.
 Снимка 415039
Източник:

Извървях дълъг път, само че би трябвало да кажа, че професионализмът тук, в настоящия ми отбор, е на доста високо равнище. Обезпечаването, от страна на Горан Пандев го има, а се гледа и в вероятност - към печелене на оценки, присъединяване в Европа и така нататък

Поддържаш ли положителни връзки с някогашните си съотборници?

- С съвсем всички продължаваме да се чуваме и да поддържаме връзка, когато това е допустимо. Ние бяхме извънреден колектив. Прекарвахме доста време дружно и отвън футболния терен. Точно тази обединеност и единодушие спомогнаха за постигането на оня огромен триумф.
 Снимка 236656
Източник:

Спечелването на Купата на България би следвало да е един от най-приятните ти мемоари в клуба?

- Определено. Спечелихме не просто една купа. А доста повече. Направихме по този начин, че хора, които десетки години не бяха посещавали стадион, се върнаха. Спечелихме сърцата им. А от това по-голяма победа няма по какъв начин да има. Постижението ни не беше инцидентно. Бяхме извънреден тим.
 Снимка 235710
Източник:

Би ли се върнал на " Армията "?

- Мисля си, че и от тяхна, а и от моя страна няма по какъв начин това да се случи. Така считам. Най-малкото в този момент не виждам тъкмо тази обич и поддръжка от почитателите, за която споделих. След идването на Гриша Ганчев тимът потегли нагоре. Това беше явно. Но по-късно се случиха доста неща, които мъчно мога да си обясня. Да речем, що се касае до чужденците в тима. Те не се взимат за да останат, а по-скоро да бъдат продадени. Това е усещането, което се основава. Нямам проблем с задграничните футболисти. Но когато те са качествени и наличието им в тима е целесъобразно от доста причини. Различни от това единствено да бъдат продадени. Защото през това време, до момента в който те са на терена, там може да играе някой различен. Не става дума за футболист, като Албентоса, в случай че вземем за образец последните събития. Не. Той способства доста за израстването на отбора. Имаше принос. Но това е изолиран случай. А би трябвало да бъде наклонност.
 Албентоса: Напуснах, тъй като Ганчев ме помоли, ЦСКА е исторически клуб Обновена
Албентоса: Напуснах, тъй като Ганчев ме помоли, ЦСКА е исторически клуб

" Не се поколебах нито за секунда "

Кога, съгласно теб, ще пристигна идващият огромен триумф за ЦСКА?

- Когато стартира да се работи в интерес на самия тим. На израстването, само че и непрекъснатото му надграждане.
 Снимка 235712
Източник:

Колко дълго ще продължи хегемонията на Лудогорец в българския футбол?

- Като виждам конкуренцията, главните им противници, може би още доста дълго. Без значение кой е треньор на тима. И помощника си да сложат, отново ще имат триумф. Именно тъй като там не стопира да се надгражда. И размерът от футболисти е сериозен. А ЦСКА най-малко се бори за някакво отличие през сезона. В Левски обстановката е трагична. При такава конкуренция, Лудогорец може още дълго време да е първенец. Подкрепата на почитателите на Левски е нещо извънредно. Чест им прави. Но не може да продължава постоянно, нали по този начин? Рано или късно ще би трябвало да дойдат съществени суми от някаква друга посока. Тогава Лудогорец може да бъде спрян. При изсипването на огромни пари. Както е в по този начин известното в последно време състезание на Беларус. Говорим за съществени средства. Иначе ще бъде мъчно, в случай че не и невероятно.
 Снимка 418178
Източник:

Какво би поискал на читателите ни?

- Да бъдат здрави и да съблюдават рекомендациите на щаба. Трябва да покажем малко самообладание, с цел да можем да се оправим с всичко това. Може да отнеме и доста време, тъй че ще е належащо да сме единни. Да съблюдават всички указания и да имат хубави празници. Това поисквам на читателите ви, както и на вашия екип.

С изявлението с Ангел Грънчов, ТОПСПОРТ продължава поредицата си за героите, които извоюваха Купата по решителен метод - без да позволен гол във вратата на ЦСКА от 1/8-финалите до края на шампионата. Вече говорихме със Станислав Маламов, Милен Кикарин, Самир Аясс, Кирил Динчев и Преслав Йорданов - всичките титуляри във финала с Монтана. Публикувахме и текст за Йордан Йорданов.
 Снимка 235711
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР