Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО, евродепутат, в Беновска пита“ в

...
Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО, евродепутат, в Беновска пита“ в
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Кирил Петков, „големите батковци“ Макрон, Рюте и Бетел го пуснаха до масата на ЕС, като обслужващ персонал

Ангел Джамбазки, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация, евродепутат, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти юни 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Ще извършат ли национално изменничество ръководещите по тематиката Северна Македония?

„ Вчера Вие пуснахте едно писмо до основния прокурор, с което желаете чисто правно да се прегледа, в случай че мога да се изразя, софтуерното и политическо държание на премиера Кирил Петков във връзка с позицията ни за Северна Македония! “, стартира диалога Беновска и пусна в ефир наличието на подадения от Ангел Джамбазки до основния прокурор Сигнал:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ДО Г-Н ИВАН ГЕШЕВ

ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

СИГНАЛ

от Ангел Джамбазки,

съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, представител на България в Европейския парламент

Уважаеми господин Главен прокурор,

Обръщам се към Вас по отношение на предаването „ Лице в лице “, излъченото в ефира на телевизия „ BTV “ на 09.06.2022 година, сред 18:20 и 18:31 ч., и по-точно по отношение на присъединяване на народния представител господин Станислав Балабанов. В него той демонстрира в ефир записка, която, по негови думи, е написана до момента в който е пътувал във трен дружно с министър-председателя на Р България – господин Кирил Петков, с който трен двамата са пристигнали в Украйна за междуправителствена аудиенция. В ефир господин Станислав Балабанов демонстрира лист хартия, откъснат от служебните бележници на Министерски съвет, върху който Кирил Петков е разписал концепциите си по отношение на допускането на Република Северна Македония до започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз, заобикаляйки одобрената публична позиция на Република България.

Предвид обстоятелството, че има гласувана рамкова декларация на Народното събрание, която утвърждава наложената от Република България публична позиция, както и поради потвърждаването на същата тази позиция от страна на Консултативния съвет за национална сигурност, считам че с дейностите си господин Кирил Петков е направил състава на закононарушението по член 103, прочие 1, раздел II, Глава първа от Наказателния кодекс, гласяща следното: „ Който, изпълнявайки държавна работа или предписание пред непознато държавно управление или интернационална организация съзнателно ги води във щета на републиката, се санкционира с отнемане от независимост от 10 до петнадесет години, както и с отнемане от права по член 37, алинея 1, т. 6 и 9 “.

Уважаеми Господин основен прокурор,

Вземайки поради изложените нагоре обстоятелства и условия, на осн. член 208, т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс, както и поради обстоятелството, че данните за осъществено незаконно действие бяха публикувани в средствата за всеобщо осведомление, апелирам да употребявате сегашния сигнал като легален мотив за формиране на досъдебно произвеждане против господин Кирил Петков.

Моля да привлечете лицето, с цел да има правна опция да даде пояснения дали е направило опит да извърши умишлени дейности, с които да повреди ползите на Република България.

С почитание, 09.06.2022 година
Ангел Джамбазки

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска попита: „ Какво очаквате от основния прокурор, с каква скорост да се развие това произвеждане? “. Ангел Джамбазки отговори, че тъй като става дума за министър-председателя са предпочели да изпратят сигнала до основния прокурор, а не до някоя по-нискостояща прокуратура. Той евентуално ще разпореди инспекция на съответния способен прокурор, който да стартира следствие. „ За мен обаче, гледайки твърдяното от народния представител Станислав Балабанов, министър-председателят е направил действието, за което алармирам. Да водиш политика, която опонира на решение на Народното събрание, което ти е предоставено от Народното събрание, тъй като то е висшата власт в републиката, със свое решение няколко пъти е конструирало позиция на България по тематиката Македония! Същото Народно заседание избира министър-председателя и му разпорежда да води тази политика. Самият министър-председател няколко пъти признава с половин уста, волно или несъзнателно, не знам дали си дава сметка, съгласно мен не постоянно си дава сметка както приказва, той на няколко пъти споделя, че води друга политика във връзка с българските ползи в Македония. Тази друга политика изрично опонира на интереса на републиката и затова мисля, че би трябвало да му бъде търсена отговорност! “, безапелационен бе Джамбазки.

„ Вие самият знаете, като правист, че този лист, въпреки и с бланка Министерски съвет, не е годно за съда доказателство! Всеки може да си написа на някакво листче каквото си желае, и аз пиша! “, продължи Беновска. Джамбазки отговори, че свидетелските показания на Балабанов биха били годно доказателство. Ако той повтори в съда това, което е споделил в национална медия, това би било годно доказателство.

Беновска пусна запис от брифинг на външния министър в оставка Теодора Генчовска от 1-ви юни 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Медия: В последните месеци се разяснява доста тематиката за Северна Македония, че Министерство на външните работи би трябвало да изготвите отчет. Това беше казано и след срещата на съдружния съвет, беше казано на няколко пъти и от премиера, и от ръководителя на Народното събрание. Въпросът е Министерство на външните работи изготвя ли отчет по тематиката за това има ли прогрес в връзките сред двете страни?

Теодора Генчовска: Доклад бихме могли да изработим, в случай че се организира КСНС, което е в прерогативите на президента и той изиска подобен отчет от Министерство на външните работи или от всички останали служби. Той е в правото си да изиска отчети от всички членове на КСНС.

Медия: Тоест на този стадий няма подобен пожелан отчет от вас?

Теодора Генчовска: Няма, тъй като няма изобщо концепция за привикване на КСНС!

Медия: Възможно ли е казусът със Северна Македония да се реши до края на френското председателство?

Теодора Генчовска: Не можем да се ангажираме с дати по никакъв метод!

Медия: Опитваме се да разберем има ли такова ангажиране!

Теодора Генчовска: За страдание, отново ще ви кажа, чухте и след съдружния съвет, аз не вземам участие в съдружния съвет, че разчитат на Министерство на външните работи, както премиера, по този начин и началника на кабинета на премиера. За страдание обаче екипите на премиера не престават по друг метод да саботират процеса!

Медия: Тоест, по какъв метод го саботират!

Теодора Генчовска: Провеждат диалози с нашите сътрудници от Европейски Съюз! Ние се опитваме чисто професионално, официално да водим тези диалози. Но отново научаваме по непряк метод, че се водят и паралелни диалози от съветници на премиера!

Медия: Може ли в един миг просто да ви отстраняват и да си вземат решение?

Теодора Генчовска: Няма късмет Външно министерство да бъде заобиколено!

Медия: Конкретно с кои виновни фактори, от Европейска комисия ли?

Теодора Генчовска: Не, със страни членки на Европейски Съюз. Нормално е да звънят по телефоните, да идват на посещаване, тъй че отвън формалните диалози са водени явно и паралелни диалози!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска попита: „ Как мислите да процедирате и с това, което сподели Теодора Генчовска? Тя добави през тази седмица, че има и засекретени документи, освен думи! “. Джамбазки отговори, че в границите на досъдебно произвеждане проверяващият прокурор може и би трябвало да изиска тези документи. „ От тези документи ще стане ясно, че министър-председателят неведнъж е провеждал срещи с посланици на непознати страни, в които едно към едно е обсъждал метода, по който да извърши това национално изменничество. Имам информация, че даже е питал непознати посланици дали могат да му създадат нещо в България, в случай че направи това! Значи самият той си е мислил дали няма да има някакви правни последствия и аз мисля да му дам опцията да се срещне с тези прави последствия! “, безапелационен бе той.

Джамбазки продължи, че казаното от Генчовска е правилно и всички го знаят. Той напомни, че незабавно след съставянето на държавното управление, съветникът на премиера Чернева се е озовала в Скопие, с цел да води договаряния, за които никой не я е упълномощавал. Не е било известено Министерство на външните работи и не е бил поканен на тези диалози нашият дипломат, който води политиката на Външно министерство в Скопие. „ Когато стана явен този скандал, Чернева сподели, че била отишла, видите ли, да готви визитата, протокола! Тоест външнополитическият консултант госпожа Весела Чернева с една доста стройна политика, която е доста близка, под индиго с политиката на американското посолство, отишла да договаря по какъв начин ще наредят салфетките, къде ще сложат чиниите! Тези неща по протокол са ясни, само че тя може би е желала да ревизира дали са сгънати вярно салфетките! Това не е смешка! Разбира се, че тя е отишла да договаря някакви български отстъпки, тъй като цялата политика на тези хора беше образувана върху това – да принудят България да отстъпи! Този за това беше назначен, приказвам за министър-председателя Петков! Той за това беше комплициран – да извърши това национално изменничество и още една-две шмекерии! Като „ зелената договорка “, ЛГБТ и всякакви други простотии, за които непрестанно ни натягат! Дори и ГЕРБ се огъва, видяхте кметът къде се снима с дъгички и всякакви шарени работи! Представител на една консервативна партия! “, безапелационен бе Джамбазки.

„ Ще Ви предложа още едно доказателство, знаете, че Кирил Петков беше на едно посещаване в Брюксел и по покана на „ Обнови Европао “. Той съобщи искания да влезе в „ Обнови Европа “. Между другото Движение за права и свободи, къде иронично, къде същински показаха единодушие и покана, само че това е една друга тематика. Нека да чуем какво сподели той във връзка срещите, които е имал! “, продължи Беновска и пусна запис от брифинга на Кирил Петков от Брюксел от 30-ти май 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Медия: Г-н министър председател, бяхте разгласен като специфичен посетител на „ Обнови Европа “, апелирам да кажете какви са резултатите от срещите Ви там?

Кирил Петков: Много е прелестно, когато видите към масата хора като Макрон, като Рюте, като Александър от Белгия, като Ксавие от Люксембург, който споделят – доста се радваме и доста бихме желали вие от „ Продължаваме промяната “ да сте част от нашето семейство!

Медия: Препятствия има ли и какви са те?

Кирил Петков: Единственото изискване, което аз желаех да обсъдя и ще продължим да обсъждаме, е, че за мен е доста значимо, когато приказваме за нулева приемливост към корупцията, тя да бъде от локалното равнище до Брюксел! Което значи да има един нов стандарт на европейските политически фамилии, тъй че да не си затваряме очите за местна корупция, а на брюкселско равнище да усещаме, че всичко е наред! И доста се веселя, че и Рюте, и Макрон споделиха – Да, това е „ Новата Европа “, Европа на разпоредбите и закона, Европа без корупция! Така че имах схващане, само че този разговор ще продължи.

Медия: Как ще съжителствате с Движение за права и свободи в една партия?

Кирил Петков: То не би трябвало да се приказва на база, да вземем за пример, като партия. Въпросът е кои са хората в Движение за права и свободи? Какъв е стандартът, който Движение за права и свободи ще има към себе си, с цел да бъдат част от тази нова групировка? И аз мисля, че те имат много въпроси да попита себе си, в случай че желае да са част от новите стандарти на европейските фамилии!

Медия: Кога ще станете членове на „ Обнови Европа “?

Кирил Петков: Това, което през днешния ден имахме, беше една доста топла покана от тях. Това, което ние ще създадем, първо Политическа партия „ Продължаваме промяната “ като по този начин, имаме си Изпълнителен съвет! Ние не сме еднолично сдружение по никакъв метод! Ще обсъдим дружно, ще забележим какъв е отговорът на тези въпроси. Защото не желая да е единствено реторика. Искаме да забележим какви са действителните стандарти и тогава ще се върнем към тях. Либералните партии в Европа се обновяват и този клуб от министър-председатели към масата изглеждаше логически за „ Продължаваме промяната “!

Медия: Да разбираме ли, че с цел да влезе „ Продължаваме промяната “ в „ Обнови Европа “ – Движение за права и свободи би трябвало да излезе от тази група?

Кирил Петков: Аз по-бих попитал какво Движение за права и свободи би трябвало да направи, с цел да се усеща, че е част от този нов стандарт? Например по какъв начин те биха оправдали хора от „ Магнитски “ да са в техните управителни функции, да са първия ред в Народното събрание, когато приказваме за по-висок стандарт на равнище корупция? Тази полемика мисля, че е доста значима и за тях вътрешнопартийно да си кажат къде се виждат като бъдеще в Европа самите те. Ние знаем къде сме! Ние знаем, че би трябвало да има правила. Не може в България да сме нулева приемливост към корупцията, а да си затваряме очите на равнище Брюксел! Така че мисля, че и нашите сътрудници схванаха!

Медия: Да не поставяте такова изискване – вие да сте вътре, а те да са вън?

Кирил Петков: Не, аз слагам изискване, че ние с цел да сме вътре, би трябвало да има ясни правила, които да дават стандарт, че хора, които са с висок риск от корупция, не са членове там! А не да посочвам един против различен! Тук не е въпрос да си решаваме вътрешнополитическите проблеми в България през Брюксел. Тук въпросът е да сложим едно ново равнище на европейските партии. И то освен поради „ Обнови Европа “, аз просто доста одобрявам хората към масата на „ Обнови Европа “, само че същото важи и за ЕНП да вземем за пример. Ако те също биха видели образеца на „ Обнови Европа “, те също биха задали много въпроси да вземем за пример за партия като ГЕРБ!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Джамбазки разяснява: „ Чухте началното изречение – „ доста е прелестно да си към маса с … “ и изредени някакви имена! Това е типичния нрав на обслужващ личен състав! Човек, който е назначен и позволен до масата на „ огромните батковци “! Само че „ огромните батковци “ изобщо не ги интересува този човек! Казвате, че е подал документи да влезе в „ Обнови Европа “. Няма да има време, той скоро няма да бъде министър-председател, тъй че „ всуе се мори “, както се споделя! Но в неговия случай по-скоро важи „ напразно работи, напразно не спри “! Да има празно говорене, търчене, празни приказки, но бала! По тематиката Македония обаче ще се срещне с отмъщение и правораздаване! Ние с моята политическа мощ доста други неща бихме дали прошка, случват се всевъзможни обрати, само че по тематиката Македония той от първия ден работи по какъв начин да ни съобщи! Започна с глупотевината, с одиозния министър на превоза пускаха празни самолети да летят нагоре-надолу! Глупости, дирижабли, щяха да строят пътища, не знам какво! Това всичко беше прахуляк в очите, само че ще го плащаме ние, тъй като тези празни полети се субсидират. Така че от ден първи той работеше по какъв начин да ни съобщи! Когато най-добронамерено му изпращахме смляна информация какво би трябвало да направи, той даже не се опита. Той е подложен не с цел да реализира триумф, а България да отстъпи! Нещата за които приказва Теодора Генчовска, които са записани там, аз също имам информация, там са търсили способи, чертани са схеми, по тази причина се поверявам на тази салфетка, на която необразовано бяха написани всякакви неща, даже Вътрешна македонска революционна организация беше упоменато, очевидно като „ архивраг “! Но както се споделя, по тази тематика си коства на този човек да си „ архивраг “! Но там са обсъждали по какъв начин да заобиколятя ветото. Има доста идиотски сюжети – да бъде отместено, да бъде излъгано, че след това Макрон надали не ще бъде поръчител! Макрон няма да бъде поръчител за нищо, него не го интересува! Аз ще ви кажа какво му е споделил. Той планува нова архитектура на Европейски Съюз. Тя планува ядро на съюза, основалетите плюс Германия, ядно на Съюза на такива, които доста много не слушат, пазят си фамилията сред мъж и жена! Това са Централна и Източна Европа! И безконечни кандидатки! И тук е и огромната неистина към Северна Македония. Дори да съумеят по някакъв метод да превъртят нещата по този начин, че РСМ да стартира договаряния, никой на запад от Виена не има вяра, че РСМ ще стане част от Европейски Съюз. Ние сме по-честни, ние споделяме – дано да влезе, само че да извърши тези неща! “, безапелационен бе Джамбазки.

„ Направи ли Ви усещане комисарят по разширението Оливер Вархеи, който сподели, че бил „ фрустриран “, че Македония, виж ти, до края на месеца няма да бъде пусната в Европа? “, попита Беновска. Джамбазки отговори: „ Спя неприятно, събуждам се нощем, изпитвам мощен дискомфорт, рева от време на време и доста съм тъжен, че комисар Вархеи е фрустриран! Можем да му предложим няколко вида лекуване, в Нареченски бани да вземем за пример ги топят в лечебна вода! Можем да му препоръчаме и „ пернишко лекуване “, там ще го потопят в друго и ще му мине много бързо фрустрацията! А можем да го закараме и в Македонския край, където по този начин ще го излекуват, че известно време ще му би трябвало, с цел да се възвърне от лекуването! “.

„ Видяхте ли през вчерашния ден Мицотакис какво изказване направи? И той сложи изискване до края на юни да влезе Македония! “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „ Пазете се от данайците, когато носят блага! Тези, които претендират да са елини, са по-скоро елинизирани славяни, само че това е друга тематика! Те се пробват да капитализират на наш тил, както постоянно са правили. Те държаха Македония 30 години надалеч от всичко. Тях не ги интересува звездата от Егина или Александър Велики. Тях ги интересуваше да държат популацията в Беломорието встрани, което е българскоговорящо. Когато отидете там и ги питате „ нашенски ли говорите “, те споделят „ на нашенски “! Гърците по тази причина вършиха тази пречка, те постоянно са ни били двуличен другар! “.

„ Ще прибавя тук геополитически и Ердоган, видяхте неговата позиция за гръцките искания за егейските острови. Дали той ще вземе някакво отношение по Македония? “, попита Беновска. Джамбазки отговори, че турският президент взима отношение, което не е в наша изгода. Според него колкото повече респектира Ердоган Гърция, толкоз по-добре за нас, тъй като от време на време гърците се самозабравят. „ Така че в този случай, съзнавайки цялата опасност да имаш страна като Турция с Ердоган на границата си, по тематиката Гърция аз нямам нищо срещу малко да им бъде показано на гърците, че светът не е точна по този начин, както те си го показват! “, съобщи евродепутатът. Той добави, че тук също се намесва Макрон, тъй като по проблема за рандеман на газ в икономическата зона на Кипър, тъкмо Макрон оказва помощ на гърците. Франция е изпратила няколко бойни кораба, които да респектират турците. „ Но допускам, имайки поради мотивацията и подготовката на турските въоръжени сили, че в случай че се стигне до нещо такова, на французите ще им се случи преживелица! “, добави той.

Ще се стигне ли до нови избори?

„ Да Ви върна малко в България, доскоро споменахте министъра на превоза Събев, провокирате ме да Ви пусна една негова оценка за Кирил Петков и Асен Василев и по-късно да ми кажете какво е бъдещето на тази коалиция! “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението ѝ с Николай Събев от 7-ми април 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Николай Събев, министър на превоза, дава отговор на въпроси на Илиана Беновска след съвещание на парламентарната комисия по превоз от 7-ми април 2022 година, излъчено непосредствено в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Стабилна ли е обединението? Днес Урсула фон дер Лайен беше в България, връчи на премиера Петков доста тържествено Плана за възобновяване и резистентност. Устойчива ли е обединението и дали имаше някаква цена? Синергия или условия имаше от страна на фон дер Лайен към Кирил Петков за подобен внезапен завой за поддръжка към нашия проект? Знаете ли нещо?

Николай Събев: Аз знам, че от първия ден, в който съставихме това държавно управление пророкуват, че то няма да бъде постоянно, че няма да бъде трайно, че има проблем, че ще се разпадне, защото е странна коалиция сред хора, които имат разнообразни хрумвания.

Илиана Беновска: Това са „ градски митове “! Какво е Вашето персонално мнение?

Николай Събев: Моето персонално мнение е, че Кирил Петков и Асен Василев са в действителност хора, които реализират задачите си с минимални взаимни отстъпки! Аз им смъквам шапка!

Илиана Беновска: Да не съжалявате някой път за тези думи?

Николай Събев: Не, не, аз съм с тях компактно! Заедно сме! Аз съм също част от тази битка да създадем един работещ екип. И в този миг аз нямам спор с вицепремиера Гроздан Караджов. Ние работим съвършено дружно. Моите възторженостти към Александър Николов, министър на енергетиката! Страхотен е! Доставя ми наслаждение да работим дружно. И в действителност с помощта на това по какъв начин Кирил Петков съумява да ни сплоти в един тим и по какъв начин да се фокусираме върху нещата, които са значими за България, ние започваме да работим като един тим. Разбира се има неща, които могат да внесат напрежение в обединението.

Илиана Беновска: Теглите ме за езика тогава, финален въпрос, като казахте, че Кирил Петков и Асен Василев знаят по какъв начин да реализират задачите си …

Николай Събев: Знаят, знаят! И ги реализират!

Илиана Беновска: Внимавайте! Меморандумът за 1 милиард $, който те подписаха малко, както ние се изразихме в нашия коментар за тази седмица, „ по радостни чорапи “! С „ Gemcorp “ и IP3.

Николай Събев: Това е резултат от недобра връзка! Това е сериозен проблем!

Илиана Беновска: Защо се наложи първо да се подписва по този начин скритом, а след това американското посолство да опровергава, а Кирил Петков да го дава на ДАНС?

Николай Събев: Целият проблем е недобра връзка!

Илиана Беновска: От чия страна?

Николай Събев: Като цяло! Когато всеки по малко допусне нещо, което не е добре като връзка и не се обясни вярно още от началото и по този начин в цялата група се съобщи, в последна сметка може да се стигне до подобен резултат. Когато аз споделям, че Кирил Петков и Асен Василев ужасно се оправят със обстановката, имам поради и тъкмо това – когато един допусне неточност, тъй като няма метод да не допуснем неточности, нали – по какъв начин реагира по-късно! Какви бяха дейностите по-късно!

Илиана Беновска: Е, Асен Василев бъкел не обели, само че Кирил Петков сподели, че ще сезира ДАНС!

Николай Събев: Кирил Петков пое самодейността, Асен Василев се ограничи до това, което е споделил и продължаваме напред! Няма скандал!

Илиана Беновска: Вие, като бизнесмен, в случай че решите да подписвате меморандум, нали няма да седнете на една вечеря с първия срещнат и да подпишете? Може би както Вие вършиме подбора на непознатите консултанти, ще има избор сред 2-3 кандидатури? И това би трябвало да е обществено, не е ли по този начин?

Николай Събев: Така би следвало да е, само че вижте! Ако заради недобра връзка Кирил ми се обади и каже – виж ги тия момчета, мисля, че стават и по-късно ми се обади вторият човек, който работи с тях и ми каже – мисля, че стават, тогава аз ще кажа – добре, за какво да не ги видя! Това се случва и в бизнес средите!

Илиана Беновска: Няма да вършиме кастинг!

Николай Събев: Когато имаш добра рекомендация, за какво да правиш кастинг? В последна сметка каква е задачата – ние да имаме тези мощности, от които имаме витална потребност. Дори да решим, че е нещо преждевременно, още веднъж никой не е споделил, че няма да бърка! Много е значимо, когато някой сгреши, какво прави по-късно! Начинът, по който реагираха всичките, включително и Александър Николов – обикновено е, всичко е наред! Няма драма!

Илиана Беновска: Както се споделя на един обичан език – We shall see или We will see?

Николай Събев: Как беше – самтайм люн! (Събев има поради изявление на Христо Стоичков от 2009 година, когато последният е треньор на футболен клуб Мамелъди съндаунс от Южна Африка, от което остава прословутата фраза на Стоичков „ самтаймс уин, самтаймс люн “)

Илиана Беновска: Това беше добър край, благодаря Ви!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска попита: „ Развеселих ли Ви, господин Джамбазки? “. Той отговори, че щеше да е смешно, в случай че не ставаше дума за държавното ръководство. Той продължи: „ Дойде времето за „ люн “! Ако „ самтаймс уин “ с тези, които бяха поканили, в този момент пристигна времето да заплащат сметката! Бодряшки звук, еретически бодряшки звук – всичко е наред, не търсете кавги, това са млади момчета! Малко подобен вид американо-протестантско-сектантско предприемачество! Те се събирата заран и крещят дружно с цел да се надъхат за велики каузи, с цел да продават след това най-различни артикули! Както виждате тунелите ги няма още, мостовете ги няма! Предполагам, че е неточност на езика, всеки прави неточности, само че този човек доста решително в изявление за Ваша сътрудник по ефирна телевизия сподели, че последния път е пътувал с влака до Етрополе, с цел да ревизира градежа! Може да е сбъркал, само че нито водещата, нито нейните редактори, нито той до края на изявлението, което продължи още 10-15 минути не им хумна! Жанрът беше – „ здравейте, господин министър, кажете по какъв начин сте толкоз популярен? Как постигате тези велики неща? “. Ако някой назовава това публицистика, за мен има друго определение, не толкоз лицеприятно! Но до края на предаването никой не си направи труда да огледа картата, да види къде е Етрополе и да каже, че в случай че е стигнал до такава степен с трен, най-вероятно се е прикачил на Ботевград или е взел бързия от Самоков, с цел да стигне до такава степен по несъществуващите 3 линии, които са единствено в главите на някого. Така че това им е стилът – „ Самтаймс уин, самтаймс люн “, чики-рики, пляс пляс! “.

Водещата попита какво е бъдещето тогава. Джамбазки отговори, че са нужни избори. Това може да ядоса хората, само че сегашните ръководещи се нелепи и нездравословни за страната. Той продължи: „ Не може да се ръководи по този метод, това минава всевъзможни граници! Виждате назначенията им, виждате свадите им! Виждате по какъв начин се приказват нелепости с жизнерадостна, леко „ здравна “ усмивка от страна на министър-председателя! Което се оказва, че са следващите лъжи и това някак си продължава да не се отразява! Питаха го настоятелно дали са пристигнали танкерите с американски газ. То бяха един шикалкавения. Това е несериозно. Приличат ми малко на герои от Илф и Петров! “.

Подаръкът.

„ Just kidding, господин Джамбазки! Сега ще Ви подаря нашия подарък! “, обърна се към госта си Беновска. Той благодари и сподели: „ И размерът ми е прецизен, тъй че на драго сърце ще отида с нея на някоя конференция! “. Водещата пожела това да бъде „ kidding “. Джамбазки отговори: „ Да, само че да свърши по-бързо тази хумореска, в случай че може, тъй като не е доста смешно! “. Така приключи диалогът сред Ангел Джамбазки и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти юни 2022 година
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР