Ангел Джамбазки откри Европейския културен уикенд на Партията на Европейските

...
Ангел Джамбазки откри Европейския културен уикенд на Партията на Европейските
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Домашното насилие не е тема на Истанбулската конвенция

Ангел Джамбазки откри Европейския културен уикенд на Партията на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), който се организира в София, осведомиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

В ревюто си българският представител в Европейския парламент обърна особено внимание на възобновената тематика за приемане на Истанбулската спогодба и подмяната на обичайните полезности на Стария континент.

" В рамките на дебата, който беше в Европейския парламент за Истанбулската спогодба, бранителите ѝ се самооборват. Повечето сътрудници от Западна Европа, които упорстваха да бъде утвърден този документ, акцентираха като образец нарасналото домашно принуждение. И поражда въпросът: Защо в страни, които са подписали и утвърдили документа, насилието се усилва. Не може да твърдиш, че би трябвало да направиш нещо, което не работи там, където е приложено и да казваш, че ще работи. И отговорът е, че този документ въобще не се интересува от такава тематика. Легендиран под законна идея като отбраната от домашно принуждение, този документ се пробва да пробута на втори проект всички други тематики “, сподели съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Джамбазки, който е и член на борда на шефовете на ЕКР, акцентира, че задачата на днешната среща е в разнообразни страни да се води диалог за европейските консервативни, обичайни и патриотични полезности.

" Отвсякъде чуваме " европейски полезности “. Какво е това? Нищо друго от християнските, родолюбивите, патриотични и фамилни такива. И тук идва огромното несъгласие, което претърпява целия европейски континент. То доста блестящо и очевидно се открои през миналата пленарна сесия в Страсбург, когато огромна част от левицата в Европейския парламент, макар решението на доста страни, реши да ги задължи да одобряват Истанбулската спогодба. Документ, който опонира на нашето вътрешно законодателство и е разгласен от нашия Конституционен съд за несъответстващ с него. Видяхме по какъв начин левицата, несъобразявайки се с волята на хората на останалите страни и техните общества, пробва да наложи нещо, което явно не е признато за една не дребна част от Централно и Източноевропейските страни “, съобщи Джамбазки.

Според него за Европейски Съюз и страните членки има надалеч по-важни тематики, на които не се обръща внимание - приходите, етническата и битова престъпност, образованието, здравната грижа, работните места.

" Ние почитаме Европейския план, признавайки и заявявайки, че мястото на България исторически, обичайно, политически и всячески е в Европа, а не в Азия. Че българската нация е един от фундаментите на европейската цивилизация. Ние ясно заявяваме и отбраняваме своята концепция, че върховенството би трябвало да бъде на националния парламентарен суверенитет. Решенията, свързани с българското общество, с българското семейство и метода, по който ще действа, би трябвало да се взимат в България. А не някъде и от някой, който няма отношение към потребностите, паниките, упованията и желанията на българското общество “, сподели още Ангел Джамбазки.

Според него точно това е огромният конфликт, който се развива сега.

" За страдание множеството политически организации са фокусирани да намерят настойници, разрешители в едно или друго посолство, които да ги назначат и пробутат на някакви равнища в изпълнителната власт. Всички борби, които следим сега, са свързани единствено и само с това. Не изясняват нищо, обвързвано със фамилията, обществото, налозите. Говорят за единение и от името на някакви малцинства. Така, както в Европейския парламент стремежът е към цялостно атомизиране на обществата на малцинства, които стигат даже до това човешката персона да се разпада на малцинства и да си избира своето самоопределяне на дневна база. Събужда се заран, поглежда се и взема решение какъв пол ще бъде през днешния ден. Никой не приказва за ползите на болшинството, което създава, търгува, заплаща налози и устоя българската страна и държавност “, приключи българският представител в Европейския парламент.

" Европейските културни уикенди “ са най-новата самодейност на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто ръководител е министър председателят на Италия Джорджа Мелони. Програмата на конференцията в София предлага културно-историческа обиколка на българската столица, диалози, обхващащи най-новите трендове в консервативната мисъл и най-новото в ръководството на политиката на Европейски съюз. Акцент е комплициран на Дезинформацията, като политически инструмент, Консерватизмът на локално равнище, Европейската просвета и еднаквост като водещ приоритет.

" Децата би трябвало да се възпитават в родолюбив дух, изучавайки историята и националните традиции и обичаи. Демографската злополука на Европа не е просто прочувствен проблем. Това води до застаряване на популацията и загуба на еднаквост на Европа като цяло. България е отпред на страните с понижаване на популацията. Усилията за битка с демографската рецесия би трябвало да бъдат ограничения за отбрана на фамилията от либералистичните полезности, които се постановат “, съобщи съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

Генералният секретар на Партията на Европейските консерватори и реформисти Антонио Джордано акцентира, че ЕКР пази фамилията като движеща мощ на нашите общества.

Евродепутатът Ладислав Илчич посочи ролята на образованието освен да предава познания, само че и полезности.

" Когато приказваме за страната, нейната задача е да оказва помощ на родителите, които имат съществена роля при избора на обучение на детето си. Истанбулската спогодба не понижава насилието над дами и това е реалност! Истанбулската спогодба е в основата на джендър теорията в Европа. Важното е да знаем каква е нашата еднаквост и какви са нашите полезности “, сподели Илчич.

Панелите на конференцията включват водещи оратори като членове на Европейския парламент, високопоставени лица в европейските консервативни партии, учени, публицисти и интернационалните специалисти.

В събитието вземат участие още българският представител в Европейския парламент Андрей Слабаков, евродепутатът Карло Фиданца (Италия), италиански депутати от ръководещата партия " Италиански братя “, ръководителят на румънската партия " Дясна опция “ Адела Мирза и други

От Българска страна в другите панели се включват някогашният министър на околната среда и водите Нено Димов, общинският консултант от София Карлос Контрера (председател на политическа група " Патриоти за София “), публицистите Мария Цветкова (член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО) и Владислав Апостолов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР